Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

CIGI papper citerar fragmentering, censur och politisk övervakning internet bland risker i den globala styrningen debatt

DELA MED SIG:

publicerade

on

cc09b5c1-1b5d-4b06-bb45-ce262b0a4e5cAv Laura DeNardis

Styrningsfrågor kring utvecklingen av internetteknik, resurser, protokoll och standarder kommer att spela en allt viktigare roll i globala debatter, enligt en ny rapport utgiven av Center for International Governance Innovation (CIGI).

In Internet-kontrollpunkter som global styrning, CIGI Senior Fellow Laura DeNardis utforskar viktiga frågor om internetstyrning som kommer att ha djupgående inverkan på globala offentliga policydiskussioner under kommande år. Hon säger att statligt engagemang i att reglera eller underlätta internetsammankoppling genom en betalningsmodell, till exempel, skulle vara ett avsteg från den nuvarande förvaltningsstrategin och kan "fragmentera Internet baserat på politisk manipulation." DeNardis säger att denna förändring "kan ge en rad oavsiktliga eller avsedda konsekvenser - som att skapa nya koncentrerade punkter för statlig censur, övervakning och politiskt motiverade sammankopplingsblockeringar eller skapa ekonomiska avskräckande incitament för stora innehållsföretag".

DeNardis påpekar också de konsekvenser som kan komma av att ha Domain Name System (DNS) spela en större roll i innehållskontrollen. DeNardis noterar att detta tillvägagångssätt redan används för censur i repressiva sammanhang och i USA för upprätthållande av immateriella rättigheter, säger DeNardis att "denna praxis skulle vara kontroversiell eftersom den skulle fragmentera internets universalitet beroende på land och möjligen skapa säkerhets- och stabilitetsutmaningar för DNS."

Rapporten, som beskriver de kritiska internetresurserna som finns i spel inom den större arkitekturen som säkerställer ett universellt system, betonar att de tekniska standarderna, hur esoteriska de än är, kan ha en verklig ekonomisk och politisk inverkan, och "i viss mån träda i kraft offentligt politik inom områden som traditionellt genomförs av regeringar.” DeNardis säger, "de är den infrastrukturella grunden för global handel och den digitala offentliga sfären, men deras design och konstitution skapar offentlig politik på områden som är så politiskt laddade som integritet, tillgänglighet och andra individuella medborgerliga friheter." Hon tillägger, "de politiska konsekvenserna av internetstandarder väcker den uppenbara förvaltningsfrågan om hur dessa standarder fastställs procedurmässigt och av vem."

Internet-kontrollpunkter som global styrning är papper nr 2 i Internet Governance Papers-serien, en del av CIGI:s globala säkerhetsprojekt "Organized Chaos: Reimagining the Internet." För att få tillgång till en gratis kopia av denna rapport, Klicka här.

Om författaren
CIGI Senior Fellow Laura DeNardis är en forskare inom internetstyrning och professor vid School of Communication vid American University i Washington, DC. Hennes böcker inkluderar The Global War for Internet Governance (kommande 2014), Opening Standards: The Global Politics of Interoperability (2011), Protocol Politics: The Globalization of Internet Governance (2009) och Information Technology in Theory (2007, med Pelin Aksoy). Hon tjänstgjorde som verkställande direktör för informationssamhälletsprojektet vid Yale Law School 2008–2011, och är medgrundare och medserieredaktör för bokserien MIT Press Information Society. Hon fungerar för närvarande som vald vice ordförande för Global Internet Governance Academic Network. DeNardis har en AB i ingenjörsvetenskap från Dartmouth College, en M.Eng. från Cornell University, en Ph.D. i naturvetenskap och teknologistudier från Virginia Tech, och tilldelades ett postdoktoralt stipendium från Yale Law School.

Annons

 

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend