Anslut dig till vårt nätverk!

kultur

Kommissionen välkomnar rådets gröna ljus för Erasmus +

DELA MED SIG:

publicerade

on

1385451_616101745098903_1599087257_nEuropeiska kommissionen har välkomnat rådets antagande i dag (3 december) av Erasmus+, EU:s nya program för utbildning, ungdom och idrott, med en budget på 14.7 miljarder euro under de kommande sju åren – 40 % högre än nuvarande nivåer. Rådets antagande följer på Europaparlamentets överväldigande röst för det nya programmet den 19 november (IP / 13 / 1110) och stöder helt den text som den röstat fram.

Erasmus+ samlar EU:s stöd till utbildning och ungdom i ett enda program (tidigare sju separata program), samt inkluderar finansiering för idrott för första gången.

"Jag är glad att Erasmus+ nu har antagits formellt av rådet. Budgetökningen på 40 % visar EU:s engagemang för utbildning. Erasmus+ kommer att göra det möjligt för ungdomar att öka sina kunskaper och färdigheter genom erfarenhet utomlands vilket kommer att förbättra deras anställbarhet. Medan en majoritet av budgeten kommer att användas för individuella mobilitetsbidrag, kommer Erasmus+ också att stödja partnerskap för att hjälpa människor att göra övergången från utbildning till arbete, och reformer för att modernisera och förbättra utbildningens kvalitet i medlemsländerna, säger Education, Culture, Flerspråkighet och ungdomskommissionär Androulla Vassiliou.

Erasmus+ kommer att stödja utbildningsmöjligheter utomlands både inom och utanför EU. Inom idrotten kommer fokus att ligga på gräsrotsinitiativ och att tackla gränsöverskridande utmaningar som matchfixning, dopning, våld och rasism. Den slutliga undertecknandet av Europaparlamentet och rådet planeras till den 11 december. Erasmus+-programmet träder i kraft i januari 2014.

Mer information

Europeiska kommissionen: Erasmus + webbplats och video-

Erasmus + på Facebook

Annons

Häng med i konversationen på Twitter: #ErasmusPlus

Kommissionär Vassilious webbplats

Följ Androulla Vassiliou på Twitter VassiliouEU

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend