Anslut dig till vårt nätverk!

Utbildning

#European112-dagen Endast hälften av européerna känner till larmnumret 112: Kommissionen vidtar åtgärder för att informera ungdomar

DELA MED SIG:

publicerade

on

privat-ambulans-tjänst-393686Idag, den 11 februari, är det Europeiska 112-dagen, en dag som syftar till att öka allmänhetens medvetenhet om Europas larmnummer, 112. Med detta gratisnummer kan människor över hela Europa omedelbart nå den lokala polisen, ambulansen eller brandkåren. 112-numret infördes för 25 år sedan, men ändå visar en undersökning att endast 48 % av EU-medborgarna vet att 112 är nödnumret att ringa i alla medlemsländer. Skillnader kvarstår också mellan EU-länderna (Polen och Luxemburg har de högsta medvetenhetsnivåerna med 83 % respektive 80 %).

Det är därför kommissionen fortsätter sina ansträngningar för att informera européerna, särskilt de yngsta, och vänder sig i år till Erasmus + nätverk för att få sitt stöd. Kommissionär Oettinger, ansvarig för den digitala ekonomin och samhället, och kommissionär Navracsics, ansvarig för utbildning, kultur, ungdom och idrott, sa: "112 blev det gemensamma europeiska larmnumret för en generation sedan. Det är särskilt viktigt att unga människor - som alltmer resa, studera eller arbeta över gränserna – vet hur många som kan rädda liv i hela EU. Vi uppmanar alla inblandade i Erasmus+-programmet att hjälpa till att sprida budskapet om 112."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend