Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

#Syrien: Rapport avslöjar fruktansvärda kostnader för konflikten för Syrien, dess grannar och dess barn

DELA MED SIG:

publicerade

on

fördrivna_iraqi_yazidis_korsar_tigris_från_syrien_into_iraq_1Kostnaden för konflikten för Syrien är uppskattningsvis 275 miljarder dollar i förlorade tillväxtmöjligheter. Om konflikten fortsätter till 2020 kommer kostnaden för konflikten för Syrien att vara 1,3 biljoner dollar. EU och dess medlemsländer måste ge större stöd till syriska barn och deras familjer, särskilt i svåråtkomliga områden.

275 miljarder USD, 689 miljarder USD, 1,3 miljarder USD. Dessa häpnadsväckande siffror, avslöjade i en ny rapport som släpptes den 10 mars av biståndsorganet World Vision, visar hur långt de ihållande och skrämmande kostnaderna för Syrien, dess grannar och dess barn, har stigit och sannolikt kommer att stiga ytterligare i framtiden .

"De 275 miljarder dollar som detta krig redan har kostat den syriska ekonomin är förlorade pengar. De kommer aldrig att återvinnas, aldrig spenderas på att tillhandahålla utbildning, hälsovård, säkra miljöer, försörjning eller en framtid för barn", säger Conny Lenneberg, regionledare för World Visions Mellanösternprogram.

Den 10 mars lanseras World Vision Kostnaden för konflikter för barn rapport, ett samarbete mellan World Vision och Frontier Economics. Lanseringen kommer att ske i Tysklands ständiga representation vid EU. "Denna fantastiska rapport visar konfliktens förödande inverkan på barns hälso- och utbildningstjänster i Syrien där 24,5 miljoner års skolgång har gått förlorad", säger Justin Byworth, World Vision Brussels verkställande direktör.

Han tillade: "Behovet för EU och dess medlemsstater att investera i framtiden för barn i Syrien och i hela regionen och att skydda barn och familjer som är fångade i, eller flyr från, konflikten har aldrig varit tydligare".

Fem långa år av Syrienkonflikten har gjort att miljontals syriska barn saknar skolan, inte kan få tillgång till nödvändiga hälsotjänster och lider av undernäring. När antalet av dem som flyr från våld i Syrien ökar överstiger behoven tillgängliga resurser mer än någonsin. Familjer står inför allt mer desperata val, inklusive att låta sina barn ingå tidigt äktenskap och barnarbete, bara för att hjälpa familjen att överleva.

"Denna nya forskning är ett annat sätt att visa hur brådskande det internationella samfundet måste mobilisera sitt kollektiva diplomatiska inflytande för att få slut på denna konflikt en gång för alla", säger Fran Charles, World Visions chef för Syria Crisis Response Advocacy, "Det kommer att ta årtionden innan Syrien ska återhämta sig. Vi behöver fred nu så att vi kan börja planera för den enorma uppgiften med återuppbyggnaden och långsiktiga investeringar som Syrien kommer att behöva för att komma på fötter igen."

Annons

World Vision är på plats i Syrien och omgivande länder och tillhandahåller mat, hälsohjälp, utbildning, kontantöverföringar, skydd för barn, rent vatten, sanitet och saker för att hjälpa familjer genom den hårda vintern. Sedan 2011 har World Vision hjälpt cirka 2,37 miljoner flyktingar, internflyktingar och utsatta värdsamhällesmedlemmar som drabbats av krisen i Syrien.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend