Anslut dig till vårt nätverk!

Utbildning

Forskare, ingenjörer och #STEM-proffs går tillbaka till skolan för att svara på kompetensgapet

DELA MED SIG:

publicerade

on

STEM Discovery Week 2017 firas den 24-30 april med olika evenemang ansikte mot ansikte och online som understryker vikten av skol- och industrisamarbete, för att möta den nuvarande bristen på STEM-studenter och yrkesverksamma i Europa. 

Det helt nya "Professionals Go Back to School"-programmet från STEM Alliance, ett gemensamt initiativ av 13 stora företag, koordinerat av European Schoolnet och CSR Europe, för skolor och industri närmare varandra. Detta system har utvecklat ett verktyg som hjälper företrädare för skolor och industri att komma i kontakt med varandra för att organisera gemensamma aktiviteter och evenemang där skolor introduceras till yrkesverksamma inom området naturvetenskap, teknik, teknik och matematik (STEM).

Medan antalet utexaminerade STEM har sjunkit med upp till 20 % mellan 2006 och 2014, förutspår Europeiska kommissionen i vissa sektorer som IKT 7 miljoner lediga jobb inom STEM-relaterade yrken. Programmet "Professionals Go Back to School" försöker vända denna trend genom att öka medvetenheten om STEM-karriärer från tidig ålder genom en dialog mellan STEM-proffs och studenter. Förutom att fira de första besöken som organiseras som en del av programmet kommer STEM Alliance att vara värd för två webbseminarier i samarbete med sina partners om effekten av STEM-undervisning på elevers motivation och prestationer inom dessa områden. Dessa webbseminarier är öppna för allmänheten och kommer att spelas in så att intresserade kan komma åt dem online när som helst.

Den första, "Öppet webbseminarium – färdigheter för en hållbar framtid” kommer att anordnas av CSR Europe den 25th april och den andra, "Stories from Amgen Scholars & the transition from school-to-work", kommer att anordnas den 27.th april av STEM Alliance i samarbete med Amgen Teach som en del av "Opening Minds To STEM Careers" MOOC.

”Samarbete mellan skola och industri gör lärarna mer medvetna om nuvarande förebilder inom STEM-området, samt studievägar och karriärer. Industrin kan också erbjuda lärare alternativ för placeringar i företag, fortbildning och undervisningsresurser”, förklarar Marc Durando, verkställande direktör för European Schoolnet, ett nätverk av 31 europeiska utbildningsministerier.

“Stem Alliance 'Professionals Go Back to School'-programmet är ett bra exempel på hur företagsutbildningspartnerskap kan ha en betydande inverkan på unga människors anställbarhet. Industrin kan spela en ledande roll för att minska den befintliga kompetensgapet inom STEM och vi uppmanar fler företag att ta sitt engagemang ett steg längre för att skapa långsiktiga partnerskap för att stärka unga människors kompetens", säger Stefan Crets, verkställande direktör för CSR Europe .

Annons

Vidare information

Följ #STEMDiscoveryWeek på Twitter för liveuppdateringar och tillkännagivanden, webbplats: http://www.stemalliance.eu/stem-week-2017

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend