Anslut dig till vårt nätverk!

Digitala ekonomin

#SELFIE_EU - Kommissionen lanserar ett nytt verktyg för att stödja #DigitalUndervisning och lärande i skolor

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU-kommissionen har avslöjat ett nytt verktyg för att hjälpa alla skolor i EU, såväl som i Ryssland, Georgien och Serbien, att bedöma hur de använder digital teknik för undervisning och lärande. I EU, selfie (Självreflektion om effektivt lärande genom att främja användningen av innovativ utbildningsteknik) kommer att erbjudas 76.7 miljoner elever och lärare i 250,000 24 skolor på frivillig basis. Den lanseras på XNUMX EU-språk med fler språkversioner att följa. Alla intresserade skolor (gymnasium, gymnasieskolor och yrkesskolor) kan registrera sig på SELFIE-plattformen och driva självreflektion i sin skola.Kommissionens mål är att nå 1 miljon elever, lärare och skolledare i slutet av 2019.

Innan du startar SELFIE på IX High School Klementyna Hoffmanowa, en gymnasieskola i Warszawa, Polen, kommissionär för utbildning, kultur, ungdom och idrott Tibor Navracsics sa: "SELFIE kan hjälpa våra skolor att integrera teknologier i undervisning och lärande på ett målmedvetet, heltäckande sätt. Genom att sammanföra synpunkter från skolledare, lärare och elever kan det spela en viktig roll för att göra utbildning i Europa anpassad för den digitala tidsåldern. Jag är övertygad om att SELFIE kommer att hjälpa oss att stärka européernas digitala kompetens. Detta är nyckeln om vi vill aktivera alla att ta vara på möjligheterna of globaliserade, kunskapsdrivna ekonomier. Och det är oumbärligt för SLUTRESULTATanvändning samhällen där människor är säkra, kritiska användare av ny teknik, snarare än passiva konsumenter."  

SELFIE är ett av de 11 initiativen Handlingsplan för digital utbildning presenteras av kommissionen i januari i år. Handlingsplanen syftar till att stärka digital kompetens i Europa och stödja innovativ användning av digital teknik in undervisa och lära.

Hur SELFIE fungerar

När en skola bestämmer sig för att använda SELFIE, selever, skolledare och lärare reflekterar över en rad korta uttalanden för att bedöma om teknik används i undervisning och lärande. Verktyget är modulärt, och skolor kan välja från en rad valfria påståenden och lägga till upp till åtta anpassade frågor som passar deras respektive behov och prioriteringar. Uttalandet tar mellan 20 och 30 minuter att slutföra. Skolan får sedan en skräddarsydd rapport med resultatet. SELFIE School Report kan sedan användas för en dialog inom skolsamhället, för att definiera steg för att förbättra användningen av digital teknik för bättre lärande. Det kan till exempel innefatta specifik utbildning för lärare eller stöd för studenter på problem som säkerhet på nätet. Alla svar till SELFIE är anonyma och inga personuppgifter samlas in. TUppgifterna kommer inte att användas för att rangordna skolor eller utbildningssystem.

Nästa steg

SELFIE finns redan i skolor i Serbien och från och med början av nästa år kommer den att göras tillgänglig för alla länder i västra Balkanregionen. Den första SELFIE-konferensen kommer vara organiserad i Madrid den 4-5 april 2019 i samarbete med det spanska utbildningsministeriet. Evenemanget kommer att samla skolor från hela Europa som använder verktyget, och deras erfarenheter och feedback kommer att användas för att ytterligare förbättra den.

Annons

Kommissionen kommer också att ta fram stödmaterial för skolor att hjälpa dem vidta de åtgärder som behövs för att förbättra sin användning av digital teknik efter att de har slutfört SELFIEOch det är kommissionen utforska potentiella synergier med befintliga nätverk av lärare och skolor, särskilt eTwinning, en onlineplattform som stöds av Erasmus+-programmet som har vuxit till världens största lärarnätverk.

Bakgrund

Lanseringen ägde rum på en gymnasieskola i Warszawa där kommissionär Navracsicsis också gick på eTwinning årlig konferens. Kommissionär Navracsics och Polens utbildningsminister Anna Zalewska, Är besökanvändning skolan för att träffa elever och lärare och se hur skolan bygger in teknik i lärande.

Kommissionen har arbetat i partnerskap med utbildningsministerier och en gemenskap av experter på digital utbildning från hela Europa för att utveckla SELFIE-verktyget. Partnerinstitutioner inkluderar European Training Foundation, d Europeiska centrumet för utveckling av yrkesutbildning(CEDEFOP) och UNESCO:s institut för informationsteknologi inom utbildning.

En tidig version av verktyget testades förra året med 650 skolor i 14 länder. Denna pilot gav 67,000 XNUMX kommentarer om hur för att ytterligare förenkla och förbättra verktyget - feedback som integrerades i versionen som lanserades nu.

Mer information

SELFIE hemsida, inklusive video

SELFIE faktablad

SELFIE på Twitter: #SELFIE_EU

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend