Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Utbildning i nödsituationer: EU tillkännager rekordhög humanitär finansiering för 2019 och lanserar #RaiseYourPencil-kampanjen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har tillkännagivit en oöverträffad 164 miljoner euro för Utbildning i nödsituationer projekt under 2019. Kommissionär med ansvar för humanitärt bistånd och krishantering, Christos Stylianides, tillkännagav den nya finansieringen vid #School4All High-Level-Event on Education in Emergency i Bryssel.

Commissioner Stylianides said: “Education in emergencies is an absolute priority for the European Union. Since 2015, our support has increased from 1% of the European humanitarian budget in 2015 to 10% in 2019. The European Union is leading by example. It is a global champion of education in emergencies. We are making a concrete investment to peace by helping every child get access to school, anywhere and at all times. Education is the foundation for everything else. It is a protective shield against violence, sexual exploitation, or radicalization, especially in humanitarian crises. It makes children feel safe and provides them with opportunities for a brighter future.”

Tack vare EU-finansiering har över 6.5 miljoner flickor, pojkar och lärare i 55 krisdrabbade länder gynnats mellan 2015-2018 av bättre tillgång till utbildning och yrkesutbildning av hög kvalitet sedan Europeiska unionen ökat stödet till barn som hamnat i humanitära kriser. Tillsammans med internationella och belgiska kändisar samt omkring 400 studenter har kommissionen lanserat kampanjen #RaiseYourPencil för att öka medvetenheten och solidariteten bland unga européer.

Smakämnen pressmeddelande finns tillgänglig online.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend