Anslut dig till vårt nätverk!

Vuxenutbildning

#EUStudentFunding fortsatte för 2020/21

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU-studenter som börjar kurser läsåret 2020/21 kommer att ha garanterad hemavgiftsstatus och ekonomiskt stöd under kursernas varaktighet i England, har universitetsministern meddelat. 

På tal i Bryssel meddelade Chris Skidmore att EU-medborgare som påbörjar en högre utbildningskurs i England under läsåret 2020/21 kommer att förbli berättigade till ekonomiskt stöd för grund- och forskarutbildning, avancerade lärandelån samt stöd för utbildning och lärlingsutbildning, oavsett om ett avtal för att lämna EU är på plats eller inte.

Tillkännagivandet följer regeringens befintliga åtagande om studiefinansiering för EU-medborgare som påbörjar kurser i England läsåret 2019/20 eller tidigare.

Den senaste 2019 års ansökningscykeldata visar att mer än 37,000 1.9 EU-studenter har ansökt om heltidskurser på grundnivå i England – en ökning med XNUMX procent jämfört med föregående år.

Universitetsminister Chris Skidmore sa: "Vi värdesätter det viktiga bidrag som internationella studenter, inklusive de från EU, gör till våra universitet och det är ett bevis på vårt världsledande system för högre utbildning att så många studenter från utlandet väljer att komma och studera här.

"Det är viktigt att vi kommer ihåg att även om vi har valt att lämna EU så lämnar vi inte Europa, och våra universitet trivs med mångfalden av att vara globala institutioner.

"Vi vet att studenter kommer att överväga sina universitetsalternativ för nästa år redan, vilket är anledningen till att vi nu bekräftar att berättigade EU-medborgare kommer att fortsätta att dra nytta av hemavgiftsstatus och kan få ekonomiskt stöd för läsåret 20/21, så att de har den säkerhet de behöver för att göra sitt val."

Annons

Smakämnen Internationell utbildningsstrategi, som syftar till att upprätthålla och stödja ytterligare tillväxt av Storbritanniens utbildningssektor i världsklass, inkluderade ett åtagande att förlänga ledighetsperioden efter studier till sex månader för grund- och masterstudenter och ett år för alla doktorander.

Strategin hjälper också universitet att stödja internationella studenter till anställning och överväger hur visumprocessen kan förbättras för internationella studenter.

Regeringen inser behovet av att ge säkerhet för studenter och sektorn, särskilt för läsåret 2020/21 när rekryteringsprocessen inleds.

Arbetet med att fastställa framtida avgiftsstatus för nya EU-studenter efter läsåret 2020/21 pågår då regeringen förbereder ett smidigt och ordnat utträde ur EU så snart som möjligt.

Regeringen kommer att ge blivande EU-studenter tillräckligt besked om avgiftsarrangemang inför läsåret 2021/2022 och efterföljande år i framtiden.

- Enligt nuvarande regler för studiefinansiering är EU-medborgare berättigade att få studieavgiftslån för grundutbildning, FE Advanced Learner Loans och lån för master- och doktorsexamen om de har bott i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet eller Schweiz under de tre åren före kursstart.

- EU-medborgare som har bott i Storbritannien och på öarna under de fem åren före kursstart, och EES-/schweiziska studenter som bedöms som migrerande arbetstagare som är bosatta i Storbritannien, kan också ansöka om underhållsstöd för grundutbildning.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend