Anslut dig till vårt nätverk!

Utbildning

#Skotland axlar nedgraderade examen betyg i förspel till möjliga brittiska problem

publicerade

on

Skotska studenter kommer att ha nedgraderade undersökningsresultat som används för att säkra universitetsplatser som höjs tillbaka till ursprungliga nivåer som ställts in av lärare, eftersom Edinburgh möter ilska på ett problem orsakat av coronavirus-pandemin, som också skulle kunna spela i England. Eftersom nästan inga tentamina ägde rum, betygsatte lärare elever i nyckelämnen och poängen modererades sedan av tentamen. Till elevernas och föräldrarnas besvikelse såg 75,000 XNUMX ungdomar sina betyg reviderade, skriver Costas Pitas.

Liknande frågor kan börja dyka upp på torsdag (13 augusti) när studenter i England, Wales och Nordirland får sina resultat på A-nivå, som många universitetsplatser bygger på. "Alla nedgraderade priser kommer att dras tillbaka," sa Skottlands utbildningsminister John Swinney. ”Under exceptionella tider måste verkligen svåra beslut fattas. Det är djupt beklagligt att vi har gjort detta fel och jag är ledsen för det. ”

Medan England och Skottland använder olika system, såg båda skolorna stängda för de flesta elever från mars, vilket tvingade avbokningen av många tentamina och föranledde särskilda förfaranden att implementeras. Tillsynsmyndigheten i England, Ofqual, har sagt att den kommer att väga upp ett antal faktorer eftersom det ger ut merken senare i veckan, inklusive att säkerställa att betyg gör det möjligt för elever att tävla rättvis med tidigare och framtida kohorter.

"Vi har inrättat särskilda arrangemang för den här sommaren för att se till att de allra flesta studenter får beräknade betyg, så att de kan gå vidare till ytterligare studier eller anställning som förväntat," sades det i slutet av juli.

Vuxenutbildning

#Coronavirus - Brittiska universitet bör inte öppna igen i september, säger fackföreningen

publicerade

on

By

Brittiska universitet bör skrota planerna för att återupptas i september för att förhindra att resande studenter driver upp landets koronaviruspandemi, säger en fackförening och kräver att kurser ska undervisas online. Premiärminister Boris Johnsons regering har utsatts för kritik över sina drag för att starta om utbildningen, särskilt efter en rad över examensresultat för skolelever och ett misslyckat försök att få tillbaka alla elever till sina klasser tidigare i år, skriver Elizabeth Piper.

Johnson har uppmanat britter att återvända till något som är mer besläktat med normalitet efter låsning av koronavirus, och uppmanar arbetare att återvända till kontor för att hjälpa ekonomin att återhämta sig efter en 20% -minskning i april-juni-perioden.

Men University and College Union (UCU) sa att det var för tidigt att skicka studenter tillbaka till universitet och varnade för att de kunde få skulden om fall av COVID-19 ökade. "Att flytta en miljon plus studenter runt om i landet är ett recept på katastrof och riskerar att lämna dåligt förberedda universitet som vårdhem för en andra våg", sade UCU: s generalsekreterare Jo Grady. "Det är dags för regeringen att äntligen vidta några beslutsamma och ansvarsfulla åtgärder i denna kris och be universiteten att överge planerna för ansikte mot ansikte undervisning", sade hon och uppmanade regeringen att flytta all undervisning online för första terminen.

Stephen Barclay, chefssekreterare för finansministeriet (finansministeriet), sa att han inte instämde i argumentet. "Jag tror att universitet som resten av ekonomin måste komma tillbaka och studenter måste kunna göra det," sa han Times Radio. Flera universitet säger att de är redo att öppna igen nästa månad efter veckors förberedelser och vissa studenter säger att de redan har spenderat pengar på saker som bostäder inför den nya terminen.

Fortsätt läsa

coronavirus

#Coronavirus - # Erasmus + mobiliserades för ett starkt svar på pandemin

publicerade

on

Kommissionen har antagit en översyn av Erasmus + 2020 årliga arbetsprogram, tillhandahåller ytterligare 200 miljoner euro för att öka digital utbildning och utbildning och främja kompetensutveckling och inkludering genom kreativitet och konst. COVID-19-pandemin har haft en störande inverkan på utbildning och utbildning, med nya sätt att undervisa och lärande som kräver innovativa, kreativa och inkluderande lösningar.

Att främja den europeiska livsstilen Vice president Margaritis Schinas sa: ”Det europeiska utbildningsområdet måste främja digital utbildning och färdigheter för att mildra störningar orsakade av pandemin och för att stödja Europas roll i den digitala övergången. Kommissionen kommer att publicera extraordinära Erasmus + -samtal på 200 miljoner euro som ger fler möjligheter att lära sig, undervisa och dela i den digitala eran. Effektiva, innovativa och inkluderande lösningar för att förbättra digital utbildning och färdigheter finns och kommer att dra nytta av europeiskt stöd. ”

Innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomskommissionär Mariya Gabriel sa: ”Jag är mycket glad över att Erasmus + -programmet mobiliseras för att stödja nyckelaktörer inom utbildning, utbildning och ungdom under dessa utmanande tider. 200 miljoner euro kommer att finnas tillgängliga för att stödja digital utbildning, digital ungdomsarbete, men också kreativa färdigheter och social integration. Det är ett viktigt steg som banar väg för handlingsplanen för digital utbildning, som kommissionen kommer att lansera i höst. ”

Vårt Erasmus + -programmet kommer att stödja projekt för att förbättra digital undervisning, lärande och utvärdering i skolor, högre utbildning och yrkesutbildning. Det kommer också att ge möjligheter för skolor, ungdomsorganisationer och vuxenutbildningsinstitutioner att stödja kompetensutveckling, att öka kreativiteten och öka social integration genom konsten, tillsammans med de kulturella och kreativa sektorerna. Anbudsinfordringar för projekt inom dessa områden kommer att publiceras under de kommande veckorna. Intresserade organisationer bör komma i kontakt med sina Erasmus + National Agency.

Fortsätt läsa

coronavirus

#Coronavirus - Storbritannien säger att få barn tillbaka till skolan är en nationell prioritering

publicerade

on

Det är en nationell prioritering för barn att återvända till skolan efter månader bort från klassrummet på grund av coronavirus-pandemin, sade en ung brittisk hälsominister på måndag (10 augusti), skriva Guy Faulconbridge och Kate Holton.

"Tyvärr har vi sett barn med mer missgynnade bakgrunder (är) mer benägna att falla bakom denna tid så det är viktigt att vi har barn tillbaka i skolan i höst," berättade Helen Whately till Sky News.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend