Anslut dig till vårt nätverk!

Utbildning

#Skotland axlar nedgraderade examen betyg i förspel till möjliga brittiska problem

publicerade

on

Skotska studenter kommer att ha nedgraderade undersökningsresultat som används för att säkra universitetsplatser som höjs tillbaka till ursprungliga nivåer som ställts in av lärare, eftersom Edinburgh möter ilska på ett problem orsakat av coronavirus-pandemin, som också skulle kunna spela i England. Eftersom nästan inga tentamina ägde rum, betygsatte lärare elever i nyckelämnen och poängen modererades sedan av tentamen. Till elevernas och föräldrarnas besvikelse såg 75,000 XNUMX ungdomar sina betyg reviderade, skriver Costas Pitas.

Liknande frågor kan börja dyka upp på torsdag (13 augusti) när studenter i England, Wales och Nordirland får sina resultat på A-nivå, som många universitetsplatser bygger på. "Alla nedgraderade priser kommer att dras tillbaka," sa Skottlands utbildningsminister John Swinney. ”Under exceptionella tider måste verkligen svåra beslut fattas. Det är djupt beklagligt att vi har gjort detta fel och jag är ledsen för det. ”

Medan England och Skottland använder olika system, såg båda skolorna stängda för de flesta elever från mars, vilket tvingade avbokningen av många tentamina och föranledde särskilda förfaranden att implementeras. Tillsynsmyndigheten i England, Ofqual, har sagt att den kommer att väga upp ett antal faktorer eftersom det ger ut merken senare i veckan, inklusive att säkerställa att betyg gör det möjligt för elever att tävla rättvis med tidigare och framtida kohorter.

"Vi har inrättat särskilda arrangemang för den här sommaren för att se till att de allra flesta studenter får beräknade betyg, så att de kan gå vidare till ytterligare studier eller anställning som förväntat," sades det i slutet av juli.

Brexit

Den skotska regeringen kommenterar försök att stanna i Erasmus

publicerade

on

Ministrar har välkomnat stödet från cirka 150 parlamentsledamöter som har bett Europeiska kommissionen att undersöka hur Skottland kan fortsätta att delta i det populära Erasmus-utbytesprogrammet. Flytten kommer en vecka efter att minister för vidareutbildning och högre utbildning Richard Lochhead hade produktiva samtal med innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomskommissionär Mariya Gabriel för att utforska idén. Fram till förra året deltog över 2,000 skotska studenter, personal och elever i programmet årligen, där Skottland lockade proportionellt fler Erasmus-deltagare från hela Europa - och skickade fler i andra riktningen - än något annat land i Storbritannien.

Lochhead sa: ”Att förlora Erasmus är ett enormt slag för de tusentals skotska studenter, samhällsgrupper och vuxna elever - från alla demografiska bakgrunder - som inte längre kan leva, studera eller arbeta i Europa.” Det stänger också dörren för människor att komma till Skottland på Erasmus för att uppleva vårt land och vår kultur och det är glädjande att se den förlusten av möjligheter som erkänns av de 145 parlamentsledamöterna från hela Europa som vill att Skottlands plats i Erasmus ska fortsätta. Jag är tacksam mot Terry Reintke och andra parlamentsledamöter för deras ansträngningar och tackar dem för att de räckte ut vänskap och solidaritet till Skottlands ungdomar. Jag hoppas verkligen att vi kan lyckas.

”Jag har redan haft ett virtuellt möte med kommissionär Gabriel. Vi kom överens om att det är mycket beklagligt att dra sig tillbaka från Erasmus och vi kommer att fortsätta utforska tillsammans med EU hur man maximerar Skottlands fortsatta engagemang i programmet. Jag har också pratat med min walesiska regeringsmotsvarighet och gick med på att hålla nära kontakt. ”

Klicka här för mer information.

Fortsätt läsa

Digitala ekonomin

Kommissionen inrättar ett centrum för digitalt bevarande av kulturarv och inleder projekt som stöder digital innovation i skolor

publicerade

on

Den 4 januari lanserade kommissionen ett europeiskt kompetenscenter som syftar till att bevara och bevara det europeiska kulturarvet. Centret, som kommer att arbeta under en period av tre år, har beviljats ​​upp till 3 miljoner euro från Horizon 2020 program. Det kommer att inrätta ett gemensamt digitalt utrymme för bevarande av kulturarv och ge tillgång till datalagrar, metadata, standarder och riktlinjer. Istituto Nazionale di Fisica Nucleare i Italien samordnar teamet med 19 mottagare som kommer från 11 EU-länder, Schweiz och Moldavien.

Kommissionen har också lanserat två projekt för att stödja digital utbildning, värt upp till 1 miljon euro vardera, genom Horisont 2020. Det första projektet, MenSI, fokuserar på mentorskap för skolförbättring och kommer att pågå till februari 2023. MenSI syftar till att mobilisera 120 skolor i sex medlemsstater (Belgien, Tjeckien, Kroatien, Italien, Ungern, Portugal) och Storbritannien för att främja digital innovation, särskilt i små skolor eller på landsbygden och för socialt missgynnade studenter. Det andra projektet, iHub4Schools, kommer att pågå fram till juni 2023 och kommer att påskynda digital innovation i skolorna tack vare skapandet av regionala innovationsnav och en mentormodell. 600 lärare i 75 skolor kommer att delta och naven kommer att etableras i fem länder (Estland, Litauen, Finland, Storbritannien, Georgien). Italien och Norge kommer också att dra nytta av mentorskapet. Mer information om de nyligen lanserade projekten finns här.

Fortsätt läsa

Utbildning

Kommissionen välkomnar politisk överenskommelse om Erasmus +

publicerade

on

Kommissionen har välkomnat den politiska överenskommelse som nåddes mellan Europaparlamentet och EU: s medlemsstater om det nya Erasmus + Program (2021-2027). Trilogförhandlingarna har nu avslutats i avvaktan på att Europaparlamentet och rådet slutgiltigt godkänner lagtexterna. Att främja vår europeiska livsstil Vice president Margaritis Schinas sa: ”Erasmus är Europas mest emblematiska program, juvelen i vår krona. Erasmus-generationerna representerar kärnan i vårt europeiska sätt att leva. Enhet i mångfald, solidaritet, rörlighet, stöd för Europa som ett område med fred, frihet och möjligheter. Med dagens avtal är vi redo för nästa och större Erasmus-generationer. ”

Innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomskommissionär Mariya Gabriel sa: ”Jag välkomnar den politiska överenskommelsen om det nya Erasmus + -programmet. Erasmus + är ett av våra flaggskeppsprogram. Under de senaste tre decennierna har deltagande i Erasmus + ökat den personliga, sociala och professionella utvecklingen hos över 10 miljoner människor, nästan hälften av dem mellan 2014 och 2020. Med nästan dubbelt så mycket budget för nästa programperiod kommer vi nu att arbeta för 10 miljoner fler under de närmaste sju åren. ”

Erasmus + är ett av de mest framgångsrika EU-initiativen hittills. Sedan starten 1987 har programmet utvidgats till att omfatta alla utbildnings- och utbildningsområden, allt från förskoleundervisning och vård och skolutbildning till yrkesutbildning, högre utbildning och vuxenutbildning. Det har gynnat mer än 10 miljoner människor. Med en särskild budget på 24.5 miljarder euro i löpande priser och en ytterligare påfyllning på 1.7 miljarder euro i 2018-priser kommer det nya programmet inte bara att vara mer inkluderande och innovativt utan också mer digitalt och grönare. Du hittar pressmeddelandet här.

Fortsätt läsa
Annons

Twitter

Facebook

trend