Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

#Coronavirus - # Erasmus + mobiliserades för ett starkt svar på pandemin

publicerade

on

Kommissionen har antagit en översyn av Erasmus + 2020 årliga arbetsprogram, tillhandahåller ytterligare 200 miljoner euro för att öka digital utbildning och utbildning och främja kompetensutveckling och inkludering genom kreativitet och konst. COVID-19-pandemin har haft en störande inverkan på utbildning och utbildning, med nya sätt att undervisa och lärande som kräver innovativa, kreativa och inkluderande lösningar.

Att främja den europeiska livsstilen Vice president Margaritis Schinas sa: ”Det europeiska utbildningsområdet måste främja digital utbildning och färdigheter för att mildra störningar orsakade av pandemin och för att stödja Europas roll i den digitala övergången. Kommissionen kommer att publicera extraordinära Erasmus + -samtal på 200 miljoner euro som ger fler möjligheter att lära sig, undervisa och dela i den digitala eran. Effektiva, innovativa och inkluderande lösningar för att förbättra digital utbildning och färdigheter finns och kommer att dra nytta av europeiskt stöd. ”

Innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomskommissionär Mariya Gabriel sa: ”Jag är mycket glad över att Erasmus + -programmet mobiliseras för att stödja nyckelaktörer inom utbildning, utbildning och ungdom under dessa utmanande tider. 200 miljoner euro kommer att finnas tillgängliga för att stödja digital utbildning, digital ungdomsarbete, men också kreativa färdigheter och social integration. Det är ett viktigt steg som banar väg för handlingsplanen för digital utbildning, som kommissionen kommer att lansera i höst. ”

Vårt Erasmus + -programmet kommer att stödja projekt för att förbättra digital undervisning, lärande och utvärdering i skolor, högre utbildning och yrkesutbildning. Det kommer också att ge möjligheter för skolor, ungdomsorganisationer och vuxenutbildningsinstitutioner att stödja kompetensutveckling, att öka kreativiteten och öka social integration genom konsten, tillsammans med de kulturella och kreativa sektorerna. Anbudsinfordringar för projekt inom dessa områden kommer att publiceras under de kommande veckorna. Intresserade organisationer bör komma i kontakt med sina Erasmus + National Agency

coronavirus

Tekniska lösningar är nyckeln till att tackla Europas andra våg av Covid-19

publicerade

on

Europa lider brutalt andra vågen av koronaviruspandemin, med ett antal stora ekonomier tillbaka i låsning efter en kort fördröjning under sommaren. Förra veckan gick Italien med i en växande lista över länder med mer än en miljon registrerade fall av viruset, Polens nationalstadion har förvandlats till ett fältsjukhus och Spanien har förklarat en nationell undantagstillstånd som kan sträcka sig långt fram till 2021. Totalt antalet fall på kontinenten överstiger nu 14 miljoner och sjukhusenheter sträcker sig nära deras brytpunkt.

Flera goda nyheter har dock börjat dyka upp. Flera hårt drabbade länder kan uppleva tidvattnet att vända: även om infektionsgraden förblir förhöjd, har Tyskland noterat ”första tecken”Att kurvan planar ut, medan virusets reproduktionsgrad (R0) nyligen tappade under 1 i Frankrike. Till och med i Belgien, som nyligen var så dåligt sårade att koronavirus-positiva sjuksköterskor i Liège var frågade att fortsätta arbeta så länge de var asymptomatiska är situationen långsamt stabiliseras efter dagliga nya infektioner sjönk med 40 procent från vecka till vecka.

Med den närmaste semesterperioden höjningstryck på beslutsfattare att återuppta ekonomier i slutet av året och se till att rätt verktyg finns på plats kommer att visa sig vara avgörande om en förödande tredje våg ska förhindras. Med detta sagt har utbyggnaden av pålitliga COVID-19-testregimer redan visat sig vara mycket mer svårt än hälsovårdsmyndigheterna kan ha förväntat sig, och en ihållande anfall av virusrelaterade bedrägerier har kastat ytterligare en skiftnyckel i folkhälsomyndigheternas försök att kontrollera spridningen av det dödliga viruset.

En sådan skandal nyligen surfaced från Europas decimerade resebransch, där ett kriminellt gäng befanns sälja falska negativa COVID-19-tester till passagerare som avgår från Paris Charles de Gaulle-flygplatsen under strängare invandringsregler. De förfalskade certifikat bar namnen på riktiga parisiska medicinska laboratorier, och systemet exponerades först efter att en passagerare på väg till Etiopien visade sig bära ett falskt intyg. Om Europa säkert kommer ut ur denna senaste låsning måste den oberoende och pålitliga verifieringen av hälsoinformation vara hörnstenen i varje ny politik.

Säkrare och bekvämare COVID-testresultat

Lyckligtvis har ett antal lovande högteknologiska lösningar redan dykt upp. Schweiziska företaget SICPA CERTUS MyHealthPassanvänder till exempel en befintlig blockchain-baserad teknik för att möjliggöra en universell verifiering av hälsointyg, och testas för närvarande för att hjälpa både sjöbesättningar och flygpassagerare.

CERTUS-lösningen kommer att vara en särskilt välkommen utveckling för sjömän som har kämpat för att fullgöra sina vanliga uppgifter sedan pandemin började. Många nationella myndigheter har ifråga giltigheten av sjöfolkens COVID-19-tester och det tog oerhört lång tid att godkänna deras hälsohandlingar, vilket lämnade sjömän ofta kvar strandade ombord månader efter planerad avstigning. Dessutom förhindrar förkastandet av hälso- och resehandlingar ofta att potentiella ersättare går ombord på samma fartyg, vilket skadar arbetarnas mentala välbefinnande i limbo och stoppar viktiga gränsöverskridande operationer.

Flygbranschen är inte förvånande brottas med en liknande utmaning. Länder kräver alltmer negativa PCR-tester för inträde - medan vissa redan gör det planering för hur man integrerar koronavirusvaccinationscertifikat i deras gränskontrollförfaranden - men skandaler som den falska COVID-testringen som upptäcktes på Charles de Gaulle-flygplatsen har ökat behovet av internationellt erkända procedurer som den tekniska lösningen som MyHealthPass erbjuder. Schemat kan autentiserande både pappersdokument och digital information för att garantera giltigheten av WHO-godkända COVID-19 testresultat. Sjömän, flygpersonal och internationella resenärer kan sedan bära sitt autentiserade digitala hälsokort på sina smartphones, vilket möjliggör återupptagande av viktiga internationella tjänster på kort sikt och hjälper nationella och lokala myndigheter bättre förutse och förbereda för framtida utbrott.

Självisolering saknar fortfarande

Förutom att se till att lätt verifierade koronavirustester och annan hälsoinformation kan hjälpa till att öppna gränser och låta normal ekonomisk aktivitet återupptas så snart som möjligt, bör regeringar också använda den här tiden för att lösa saknade länkar som hittills har orsakat test- och isoleringsstrategier. Om snabb och utbredd COVID-19-testning äntligen börjar ta av, förstärkt av mer exakt blodprov För att upptäcka tidigare infektioner måste myndigheter också göra mer för att uppmuntra - och kompensera - befolkningar som kan ha utsatts för sjukdomen för att isolera sig så att denna utveckling kan ta tillräckligt tag.

Under månaderna sedan sommarens höga dagar, a tydligare bild av Europas misslyckanden med att kontrollera pandemin har verkligen börjat dyka upp. I Storbritannien, där COVID-19-fall har överskridit 1.3 miljoner, mindre än en femtedel av personer som rapporterade symtom på koronavirus följde nationella regler för självisolering och myndigheter delade ut en liten handfull för böter för karantänöverträdelser när man återvänder från ett högriskområde.

Återigen har länder med höga betyg som hanterar koronavirusutbrottet vänt sig till tekniska lösningar för att både underlätta bördan att uppfylla kraven på självisolering och säkerställa att gällande regler följs. Taiwan har till exempel framstått som den internationella guldstandarden för COVID-19-kontrollåtgärder. Efter att ha stängt internationella gränser och reglerat resor tidigt har Taiwan lyckats hållna ett strikt system för kontaktspårning och teknikförbättring karantän vilket har hjälpt önationen att hålla fall och dödsfall nere. I synnerhet implanterade Stillahavslandet skickligt ett "elektroniskt staket-system", som använder platsinformation för mobiltelefoner för att säkerställa att individer i karantän stannar hemma. Teknik gav också en lösning för de praktiska och mentala hälsoproblemen hos dem som är i karantän, från att erbjuda enkla matleveransalternativ till en chatbot utvecklad med den populära meddelandeprogrammet LINE.

De europeiska myndigheterna misslyckades under sommaren med att genomföra de tekniska lösningar de behövde för att stoppa en andra våg. Denna andra omgång av lockdowns har gett dem en ny chans att konstruera pelarna i en omfattande och säker strategi för testning och karantän som kan avvärja en tredje våg av viruset.

Fortsätt läsa

coronavirus

Coronavirus: Kommissionen ska tillhandahålla 200 desinfektionsrobotar till europeiska sjukhus

publicerade

on

Som ett led i sina fortsatta ansträngningar för att ta itu med spridningen av koronavirus och förse medlemsstaterna med nödvändig utrustning lanserade kommissionen inköpet av 200 desinfektionsrobotar som kommer att levereras till sjukhus i hela Europa. Sammantaget finns en särskild budget på upp till 12 miljoner euro tillgänglig från Nödstöd (ESI). Sjukhus från de flesta medlemsstater uttryckte ett behov och intresse av att ta emot dessa robotar, som kan desinficera vanliga patientrum med ultraviolett ljus på så snabbt som 15 minuter och därmed bidra till att förebygga och minska spridningen av viruset. Processen styrs av en operatör, som kommer att lokaliseras utanför det utrymme som ska desinficeras, för att undvika exponering för UV-ljus.

Vice verkställande direktör Margrethe Vestager sa: ”Utveckling av teknik kan skapa förändringskrafter och vi ser ett bra exempel på detta i desinfektionsrobotarna. Jag välkomnar den här åtgärden för att hjälpa våra sjukhus i Europa att minska risken för infektion - ett viktigt steg för att begränsa spridningen av koronavirus. ” Kommissionär för den inre marknaden, Thierry Breton, tillade: ”Europa har förblivit motståndskraftigt och solidariskt under den aktuella krisen. Från att återvända till EU-medborgare som är strandsatta utomlands till att öka produktionen av masker och se till att medicinsk utrustning når dem som behöver den inom den inre marknaden, vi agerar för att skydda våra medborgare. Nu använder vi desinfektionsrobotar på sjukhus så att våra medborgare kan dra nytta av denna potentiellt livräddande teknik. ”

Robotarna förväntas levereras under de kommande veckorna.

Fortsätt läsa

coronavirus

Italien rapporterar 28,337 562 nya fall av koronavirus på söndagen, XNUMX dödsfall

publicerade

on

By

Italien hade registrerat 28,337 24 nya koronavirusinfektioner under det föregående dygnet, sade hälsovårdsministeriet på söndagen (22 november), en minskning från 34,767 562 dagen innan. Ministeriet rapporterade också 19 COVID 692-relaterade dödsfall, ned från 699 på lördag och 188,747 på fredag. Det gjordes 237,225 XNUMX koronaviruspinnor under den senaste dagen, sade ministeriet, mot tidigare XNUMX XNUMX.

Italien var det första västerländska landet som drabbades av viruset och har sett 49,823 19 COVID-1.409 dödsfall sedan dess utbrott uppstod i februari, den näst högsta avgiften i Europa efter Storbritanniens. Det har också registrerat XNUMX miljoner ärenden. Medan Italiens dagliga dödsantal har varit det högsta i Europa de senaste dagarna har ökningen av sjukhusintag och intensivvårdsbeläggning avtagit.

Antalet personer på sjukhus med COVID-19 uppgick till 34,279 216 på söndag, en ökning med 106 från dagen innan. Det jämfördes med en daglig ökning med 43 på lördag. Antalet patienter i intensivvård ökade med 10, efter en ökning med bara 21 på lördag (3,801 november) och ligger nu på 1,000 100. När Italiens andra epidemivåg accelererade snabbt, fram till för ungefär en vecka sedan, ökade sjukhusinläggningarna med cirka XNUMX per dag, medan intensivvårdsbeläggningen ökade med cirka XNUMX per dag.

Den nordliga regionen Lombardiet, centrerad om Italiens finansiella huvudstad Milano, förblev det hårdast drabbade området på söndagen och rapporterade 5,094 nya fall. Den södra regionen Campania, som endast har cirka 60% av Lombardiens befolkning, krita upp det näst högsta antalet nya fall, på 3,217 XNUMX.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend