Anslut dig till vårt nätverk!

Utbildning

President von der Leyen får kejsarinnan Theophano-priset för Erasmus-programmet

publicerade

on

Den 7 oktober EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen (avbildad) accepterade Empress Theophano-priset, tilldelat Erasmus-programmet, under en ceremoni som hölls vid Rotunda-monumentet i Thessaloniki, Grekland, som hon deltog via videokonferens. Priset belönar individer eller organisationer som ger ett enastående bidrag till att fördjupa det europeiska samarbetet och förbättra förståelsen för de olika historiska ömsesidiga beroendena i Europa.

Efter att ha mottagit priset sa presidenten att hon var hedrad att få priset "för de tio miljoner européer som har deltagit i Erasmus-programmet sedan starten" och ägnat det "till studenterna, lärarna, drömmarna som har gjort detta Europeiskt mirakel går i uppfyllelse ”.

President von der Leyen drog också i sitt acceptanstal paralleller mellan den europeiska återhämtningsplanen och Erasmus +: ”Precis som Erasmus var då är NextGenerationEU nu. Det är ett program av enastående omfattning och omfattning. Och det kan bli nästa stora samlande projekt för vår union. Vi investerar tillsammans inte bara i en kollektiv återhämtning utan också i vår gemensamma framtid. Solidaritet, förtroende och enhet måste byggas och byggas om och om igen. Jag vet inte om NextGenerationEU kan förändra Europa lika djupt som Erasmus-programmet gjorde. Men jag vet att Europa återigen har valt att bemästra och forma sin framtid - tillsammans. ”

Läs presidentens fullständiga tal online English or Frenchoch titta tillbaka här. Mer än 4 miljoner människor kommer att ha haft möjlighet att studera, träna och få erfarenheter utomlands mellan 2014 och 2020 tack vare Erasmus + -programmet. Läs mer om Erasmus här

coronavirus

Kommissionen godkänner det tyska systemet för att kompensera boendeleverantörer inom barn- och ungdomsutbildningen för skador som drabbats av koronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen godkände, enligt EU: s regler för statligt stöd, ett tyskt system för att kompensera boendeleverantörer för barn- och ungdomsutbildning för förlusten av intäkter till följd av koronavirusutbrottet. Det offentliga stödet kommer att ske i form av direkta bidrag. Systemet kompenserar upp till 60% av förlusten av intäkter som berättigade stödmottagare har haft under perioden mellan början av låsning (som började vid olika datum i de regionala staterna) och den 31 juli 2020 när deras boendefaciliteter måste stängas på grund av till de restriktiva åtgärder som genomförts i Tyskland.

Vid beräkning av intäktsförlust, minskningar av kostnader till följd av intäkter som genererats under avstängningen och eventuellt ekonomiskt stöd som beviljats ​​eller faktiskt betalats ut av staten (och särskilt beviljats ​​enligt systemet SA.58464) eller tredje part för att hantera konsekvenserna av koronavirusutbrottet dras av. På statsnivå kommer anläggningar som är berättigade att ansöka ha en budget på upp till 75 miljoner euro.

Dessa medel är dock inte öronmärkta enbart för detta system. Dessutom har regionala myndigheter (vid Delstater eller lokal nivå) kan också använda detta schema från de lokala budgetarna. Under alla omständigheter säkerställer systemet att samma stödberättigande kostnader inte kan kompenseras två gånger med olika administrativa nivåer. Kommissionen utvärderade åtgärden enligt Artikel 107 (2) (b) i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt, som gör det möjligt för kommissionen att godkänna statliga stödåtgärder som beviljats ​​av medlemsstaterna för att kompensera specifika företag eller specifika sektorer för de skador som orsakats av exceptionella händelser, såsom koronavirusutbrottet.

Kommissionen fann att det tyska systemet kompenserar skador som är direkt kopplade till koronavirusutbrottet. Den fann också att åtgärden är proportionell, eftersom den planerade ersättningen inte överstiger vad som är nödvändigt för att ersätta skadeståndet. Kommissionen drog därför slutsatsen att systemet är i linje med EU: s regler för statligt stöd.

Mer information om kommissionens åtgärder för att ta itu med de ekonomiska effekterna av koronaviruspandemin finns här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.59228 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbsajt.

Fortsätt läsa

Företag

Forskning och vetenskaplig innovation som är avgörande för ekonomisk återhämtning i Europa

publicerade

on

Nästa EU-budget 2021--2027 kommer att bana väg för starkt EU-stöd för forsknings-, innovations- och vetenskapssektorerna - mycket viktigt för att uppnå ekonomisk återhämtning i Europa. skriver David Harmon.

Europaparlamentet kommer att rösta den 23 november nästa om bestämmelserna i den reviderade EU-budgetramen för perioden 2021-2027.

94 miljarder euro läggs nu till för att finansiera Horizon Europe, nextGenerationEU och Digital Europe. Dessa är viktiga EU-initiativ som kommer att säkerställa att EU håller sig i framkant när det gäller att utveckla ny digital teknik. Detta är nu viktigare än någonsin. Digital omvandling är i centrum när det gäller hur teknik kommer att utveckla viktiga vertikala industrier och framtida smarta nät i Europa.

Och Europa har kunskapen att uppfylla sina viktigaste politiska mål enligt dessa viktiga EU-flaggskeppsprogram och att göra det på ett miljövänligt sätt.

Poängen är att vi nu lever i 5G-eran. Detta innebär att nya produkter som högupplöst video och självkörande fordon kommer att bli verklighet i vardagen. 5G driver denna process av IKT-innovation. Men EU-länderna måste samarbeta för att göra 5G till en framgång för att ekonomiskt utveckla Europa och för att heltäckande tillgodose bredare samhällsbehov.

IKT-standarder måste fungera strukturerat och på ett sammanlänkat sätt. Regeringarna måste se till att spektrumpolitiken hanteras på ett sätt som garanterar att självkörande bilar kan resa sömlöst över gränserna.

Politik på EU-nivå som främjar vetenskapskompetens genom Europeiska forskningsrådet och via Europeiska innovationsrådet säkerställer nu att mycket innovativa IKT-produkter framgångsrikt kommer in på EU: s marknad.

Men den offentliga och privata sektorn måste fortsätta att arbeta nära tillsammans för att uppnå EU: s politiska mål som helt integrerar och integrerar forsknings-, innovations- och vetenskapssektorerna.

Redan under Horizon Europe inrättas ett antal offentlig-privata partnerskap som kommer att täcka utvecklingen av nyckel digital teknik och smarta nätverk och tjänster. Innovationsprocessen fungerar som bäst när de privata, offentliga, utbildnings- och forskarsamhällena samarbetar och samarbetar för att uppnå gemensamma politiska mål.

I ännu ett bredare sammanhang kan de 17 FN-målen för hållbar utveckling uppnås genom forskare och forskare över hela världen som deltar i gemensamma projekt.

Europa spelar sina styrkor under programmet Horizon Europe.

Europa är hem för några av de finaste mjukvaruutvecklarna i världen. Över en fjärdedel av alla globala [e-postskyddad] utförs i Europa.

Horizon Europe och dess föregångarprogram Horizon 2020 är erkända som ledande globala forskningsinitiativ. Men industrin måste ta steget framåt om Horizon Europe kommer att bli en framgång.

Horizon Europe måste och kommer att stödja innovationsprocessen.

Detta är nyckeln om traditionella industrier som energi-, transport- och hälso- och tillverkningssektorerna kommer att vara lämpliga för den digitala tidsåldern.

Internationellt samarbete och samarbete kan och kommer att stödja genomförandet av EU: s strategiska autonoma politiska mål.

Vi lever genom en digital revolution. Vi måste alla arbeta tillsammans för att göra denna revolution till en positiv framgång för alla och detta inkluderar att överbrygga den digitala klyftan.

David Harmon, chef för EU-regeringsfrågor på Huawei Technologies

David Harmon är chef för EU-regeringsfrågor på Huawei Technologies

Nu när Europa håller på att nå överensstämmelse med villkoren i den nya EU-budgeten 20210—2027 kan berörda parter förbereda sig för den första förslagsinfordran under Horisont Europa. Publiceringen av sådana samtal kommer att äga rum under första kvartalet 2021. Framsteg inom AI, big data, cloud computing och high performance computing kommer alla att spela viktiga roller när det gäller att föra nya innovativa IKT-produkter och tjänster till marknaden. Vi har bevittnat vid första sidan i år den mycket positiva roll som ny teknik kan spela för att stödja höghastighets online-plattformar och för att förbättra anslutningar för både företag, vänner och familjer.

Politiska ramar måste naturligtvis införas för att tillgodose de teknologier som håller på att utvecklas. Det civila samhället, industrin, utbildnings- och forskarsektorn måste vara fullt engagerade i att utveckla denna lagstiftningskarta.

Vi känner till de utmaningar som väntar oss. Så låt oss alla ta itu med dessa utmaningar i en anda av beslutsamhet, vänskap och internationellt samarbete.

David Harmon är chef för EU: s regeringsfrågor på Huawei Technologies och han är tidigare medlem i EU-kommissionärens kabinett för forskning, innovation och vetenskap under perioden 2010-2014.

Fortsätt läsa

Vuxenutbildning

#Coronavirus - Brittiska universitet bör inte öppna igen i september, säger fackföreningen

publicerade

on

By

Brittiska universitet bör skrota planerna för att återupptas i september för att förhindra att resande studenter driver upp landets koronaviruspandemi, säger en fackförening och kräver att kurser ska undervisas online. Premiärminister Boris Johnsons regering har utsatts för kritik över sina drag för att starta om utbildningen, särskilt efter en rad över examensresultat för skolelever och ett misslyckat försök att få tillbaka alla elever till sina klasser tidigare i år, skriver Elizabeth Piper.

Johnson har uppmanat britter att återvända till något som är mer besläktat med normalitet efter låsning av koronavirus, och uppmanar arbetare att återvända till kontor för att hjälpa ekonomin att återhämta sig efter en 20% -minskning i april-juni-perioden.

Men University and College Union (UCU) sa att det var för tidigt att skicka studenter tillbaka till universitet och varnade för att de kunde få skulden om fall av COVID-19 ökade. "Att flytta en miljon plus studenter runt om i landet är ett recept på katastrof och riskerar att lämna dåligt förberedda universitet som vårdhem för en andra våg", sade UCU: s generalsekreterare Jo Grady. "Det är dags för regeringen att äntligen vidta några beslutsamma och ansvarsfulla åtgärder i denna kris och be universiteten att överge planerna för ansikte mot ansikte undervisning", sade hon och uppmanade regeringen att flytta all undervisning online för första terminen.

Stephen Barclay, chefssekreterare för finansministeriet (finansministeriet), sa att han inte instämde i argumentet. "Jag tror att universitet som resten av ekonomin måste komma tillbaka och studenter måste kunna göra det," sa han Times Radio. Flera universitet säger att de är redo att öppna igen nästa månad efter veckors förberedelser och vissa studenter säger att de redan har spenderat pengar på saker som bostäder inför den nya terminen.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend