Anslut dig till vårt nätverk!

Utbildning

Utbildning: Kommissionen publicerar en översiktsrapport om lärare i Europa

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Europeiska kommissionen har publicerat rapporten ''Lärare i Europa'. Den belyser flera viktiga aspekter av lärarnas yrkesliv, från karriärer och yrkesutveckling till deras välbefinnande, i synnerhet lärare på gymnasieskolan. Innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdom Kommissarie Mariya Gabrielaid: ”Lärare är frontlinjearbetare inom utbildning. Att ha motiverade lärare är en viktig förutsättning för ett framgångsrikt utbildningssystem där elever från alla bakgrunder kan blomstra och nå sin fulla potential. Övergången från ansikte mot ansikte till distansutbildning har ytterligare understrukit lärarnas viktiga roll. Jag är övertygad om att detta betänkande kommer att vara till stor hjälp för utbildningspolitiska beslutsfattare och andra intressenter på nationell och europeisk nivå. ”

Även om en av fem lärare i EU i genomsnitt arbetar på ett tillfälligt kontrakt i EU blir detta förhållande en av tre för lärare under 35 år. Rapporten undersöker lärarnas grundutbildning och policyer som kan påverka utnyttjandet av fortsatt yrkesutveckling. Det utforskar också lärarnas välbefinnande på jobbet, med tanke på att nästan 50% av lärarna på EU-nivå upplever att de upplever stress på jobbet. Rapporten föreslår också att lärare som har varit utomlands under sin grundläggande lärarutbildning tenderar att vara mer rörliga under sitt yrkesliv. EU-programmen är de viktigaste finansieringssystemen för lärarnas gränsöverskridande rörlighet jämfört med nationella eller regionala program.

Rapporten omfattar alla 27 EU-länder samt Storbritannien, Albanien, Bosnien och Hercegovina, Schweiz, Nordmakedonien, Island, Liechtenstein, Montenegro, Norge, Serbien och Turkiet. Denna rapport har utarbetats av kommissionen Eurydice-nätverket, som ger tillförlitlig information och omfattande analyser av europeiska utbildningssystem och politik. Nätverket består av nationella enheter i europeiska länder och samordnas av genomförandeorganet för utbildning, audiovisuella medier och kultur. Mer information finns tillgänglig nätet och hela rapporten är här.

Annons

Utbildning

2021 universitetsrankning visar att europeiska universitet har ett starkt samarbete

publicerade

on

U-Multirank, initierad av kommissionen och medfinansierad av Erasmus+, har publicerat sin 8th universitetsrankning och gjorde nästan 2,000 universitet från 96 länder över hela världen. Bland annat resultat visar det att europeiska universitet samarbetar mer intensivt i jämförelse med andra regioner, särskilt inom prestationsområdena undervisning och lärande, forskning, kunskapsutbyte och internationalisering (personal & studentmobilitet, gemensamma examensbevis och publikationer, etc.). I allmänhet presterar universitet i samarbete med andra institutioner, företag och industrier, regeringar, regionala organ eller över gränserna i allmänhet bättre än de som är mindre fokuserade på samarbete. Sju aspekter beaktades för rankningen: strategiska partnerskap, internationella gemensamma examina, praktikplatser, internationella sampublikationer, sampublikationer med industriella partner, regionala sampublikationer och sampatent med industrin.

Varje år, U-Multirank jämför högre utbildningsinstitutioners prestationer inom områden som betyder mest för studenter, vilket ger världens största anpassningsbara online -rankningar. Universitet kan använda U-Multirank-data för att bedöma deras styrkor och svagheter och hitta sätt att skapa eller stärka sina strategiska planer, inklusive aspekter på samarbete. De Europeiska universitetsinitiativet är en av flaggskeppsåtgärderna som leds av kommissionen mot det europeiska utbildningsområdet. Målet är att skapa transnationella allianser där studenter, personal och forskare kan njuta av sömlös rörlighet - fysiskt såväl som praktiskt taget, för att studera, utbilda, undervisa, forska, arbeta eller dela tjänster i någon av de samarbetsvilliga partnerinstitutionerna. Hittills finns det 41 sådana allianser som sammanför mer än 280 institutioner för högre utbildning i hela Europa. Totalt finns en budget på upp till 287 miljoner euro från Erasmus+ och Horizon Europe tillgänglig för dessa 41 europeiska universitet. Mer information finns nätet.

Annons

Fortsätt läsa

Utbildning

Uttalande från kommissionär för krishantering Janez Lenarčič om den internationella dagen för att skydda utbildning från attacker

publicerade

on

I samband med den internationella dagen för att skydda utbildning från attacker (9 september) bekräftar EU sitt åtagande att främja och skydda varje barns rätt att växa i en säker miljö, få tillgång till kvalitetsutbildning och bygga en bättre och mer fredlig framtid, säger Janez Lenarčič (bilden).

Attacker mot skolor, elever och lärare har en förödande inverkan på tillgång till utbildning, utbildningssystem och samhällsutveckling. Tyvärr ökar deras förekomst i oroväckande takt. Detta framgår alltför tydligt av den senaste utvecklingen i Afghanistan och kriserna i Etiopien, Tchad, Afrikas Sahelregion, i Syrien, Jemen eller Myanmar, bland många andra. Global Coalition to Protect Education from Attack har identifierat mer än 2,400 2020 attacker mot utbildningsanläggningar, studenter och lärare 33, en ökning med 2019 procent sedan XNUMX.

Attacker mot utbildning utgör också brott mot internationell humanitär lag, regelverket som försöker begränsa effekterna av väpnade konflikter. Sådana kränkningar förökar sig, medan deras förövare sällan ställs till svars. I denna uppfattning sätter vi konsekvens av internationell humanitär rätt konsekvent i centrum för EU: s yttre åtgärder. Som en av de största humanitära givarna kommer EU därför att fortsätta att främja och förespråka global respekt för internationell humanitär lag, både av stater och icke-statliga väpnade grupper under en väpnad konflikt.

Annons

Utöver förstörelse av anläggningar leder attacker mot utbildning till långsiktig avstängning av lärande och undervisning, ökar risken för skolavhopp, leder till tvångsarbete och rekrytering av väpnade grupper och styrkor. Skolestängningar förstärker exponeringen för alla former av våld, inklusive sexuellt och könsbaserat våld eller tidigt och tvångsäktenskap, vars nivåer har ökat drastiskt under COVID-19-pandemin.

COVID-19-pandemin avslöjade och förvärrade utbildningens sårbarhet över hela världen. Nu, mer än någonsin, måste vi minimera störningar i utbildningsstörningar och se till att barn kan lära sig säkerhet och skydd.

Utbildningssäkerhet, inklusive ytterligare engagemang i deklarationen om säkra skolor, är en integrerad del av våra ansträngningar att skydda och främja rätten till utbildning för varje tjej och pojke.

Annons

Att reagera på och förebygga attacker mot skolor, stödja skyddande aspekter av utbildning och skydda elever och lärare kräver en samordnad och sektorsövergripande strategi.

Genom EU-finansierade projekt inom utbildning i nödsituationer hjälper vi till att minska och mildra riskerna med väpnade konflikter.

EU ligger fortfarande i framkant när det gäller att stödja utbildning i nödsituationer och avsätter 10% av sin budget för humanitärt bistånd för att stödja tillgång, kvalitet och skydd av utbildning.

Mer

Faktablad - Utbildning i nödsituationer

Fortsätt läsa

Utbildning

Europeiska kommissionens rapport om vuxenutbildning i Europa

publicerade

on

Europeiska kommissionens Eurydice-nätverket har publicerat en rapport om ”Vuxenutbildning i Europa: Att bygga inkluderande vägar till färdigheter och kvalifikationer”. Rapporten undersöker nuvarande tillvägagångssätt för att främja livslångt lärande, med särskilt fokus på politik och åtgärder för att stödja vuxnas med låga färdigheter och kvalifikationer, till lärandemöjligheter. Den tittar på 42 utbildningssystem i 37 europeiska länder.

Kommissionär för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdom Mariya Gabriel sa: ”Denna pandemi har visat att många vuxna inte har tillräckliga grundläggande färdigheter. I synnerhet har det avslöjat den stora digitala klyftan bland den vuxna befolkningen. Det är viktigt att skapa systematiska inlärningsmöjligheter som gör att människor kan förbättra sina grundläggande färdigheter i alla stadier av livet. Vi måste också ta itu med fragmenteringen av vuxenutbildningssektorn, så att vuxna kan göra enkla övergångar mellan olika typer och utbildningsformer. ”

Jobb- och socialrättskommissionär Nicolas Schmit sa: ”För att anpassa oss till den snabbt föränderliga arbetsvärlden måste vi fokusera vår uppmärksamhet och våra resurser på livslångt lärande. År 2030 vill vi att minst 60% av vuxna i EU ska delta i utbildning varje år. EU: s ledare välkomnade denna ambition och deras nationella planer för återhämtning och motståndskraft inkluderar stora investeringar i utbildning och omskolning av vuxna. Tillsammans med arbetsmarknadens parter och alla intressenter måste vi säkerställa tillgång till inlärningsmöjligheter, särskilt för människor som skulle ha störst nytta av att utbilda sig och omskola. Denna aspekt är central för Upskilling Pathways -initiativet som ägnar särskild uppmärksamhet åt de mest utsatta. ”

Annons

Förutom att undersöka hur vuxenutbildnings- och utbildningsinitiativ samordnas på nationell nivå, presenterar denna rapport också en unik kartläggning av offentligt finansierade och medfinansierade vuxenutbildningsprogram och befintliga vägledning och stödåtgärder för de minst kvalificerade. De Eurydice-nätverket består av nationella enheter i europeiska länder och samordnas av Utbildning, audiovisuella medier och kultur.

Annons
Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend