Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Franska grundelever återvänder till skolan trots höga COVID-siffror

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Skolbarn som bär skyddande ansiktsmasker återvänder till lektioner vid Lepeltier-grundskolan i La Trinite, nära Nice, mitt i Coronavirus-sjukdomen (COVID-19) i Frankrike, 26 april 2021. REUTERS / Eric Gaillard
Skolbarn, som bär skyddande ansiktsmasker, ses i ett klassrum på Lepeltier-grundskolan i La Trinite, nära Nice, mitt i Coronavirus-sjukdomen (COVID-19) i Frankrike, 26 april 2021. REUTERS / Eric Gaillard

Frankrike skickade grund- och förskoleelever tillbaka till skolan på måndagen (26 april), den första fasen av återöppningen efter en tre veckors låsning av COVID-19, även om dagliga nya infektioner förblev envist höga.

President Emmanuel Macron sa att en återkomst till skolan skulle hjälpa till att bekämpa social ojämlikhet, vilket skulle göra det möjligt för föräldrar som kämpar för att betala för barnomsorg att komma tillbaka till arbetet, men fackföreningarna varnade för att nya infektioner skulle leda till en "ström" av klassstängningar.

I den exklusiva Paris-förorten Neuilly-sur-Seine bar elever ansiktsmasker och gnuggade desinfektionsmedel på händerna när de arkiverade genom ytterdörren till Achille Peretti-grundskolan. En affisch påminde ungdomarna att hålla en meter ifrån varandra.

Annons

"De är unga, de behöver en vuxen för att hjälpa dem, men de flesta föräldrar har jobb och det är betungande att be dem att göra skolarbetet", säger läraren Elodie Passon.

Elever på mellanstadiet och gymnasiet kommer att återvända till klassrummet nästa måndag, när regeringen också kommer att upphäva inrikesresebegränsningar som har funnits i landet sedan början av april.

Uteserveringarna med barer och restauranger, liksom vissa affärs- och kulturlokaler, kan tillåtas öppna igen från mitten av maj om trottoarkanterna tillräckligt har bromsat spridningen av coronavirus, har regeringen sagt.

Annons

Vissa läkare och folkhälsoexperter har varnat för att det kan vara för tidigt att minska begränsningarna.

På söndagen (25 april) sjönk det sju dagars genomsnittet av nya fall under 30,000 38,000 för första gången på över en månad, från cirka 19 5,984 när låset började, även om antalet COVID-XNUMX-patienter i kritisk vård fortfarande svävade nära en tredje vågens högsta av XNUMX.

coronavirus

HERA: Första steget mot inrättandet av EU FAB, ett nätverk av ständigt varm produktionskapacitet

publicerade

on

Kommissionen har offentliggjort Meddelande om tidigare information, som ger vaccin- och terapiproducenter preliminär information om EU: s FAB-uppmaning till tävling, planerad till början av 2022. Målet med EU FAB är att skapa ett nätverk av "ständigt varma" produktionskapacitet för vaccin- och medicintillverkning som kan aktiveras vid framtida kriser. EU FAB kommer att täcka flera vaccin- och terapeutiska tekniker. För att vara i drift hela tiden förväntas de deltagande produktionsanläggningarna säkerställa tillgången på kvalificerad personal, tydliga driftsprocesser och kvalitetskontroller, så att EU kan vara bättre förberett och bemöta framtida hälsorisker. EU FAB kommer snabbt och enkelt att kunna aktivera sitt nätverk av tillverkningskapacitet för att möta efterfrågan på vacciner och/eller terapibehov tills marknaden har skalat upp produktionskapaciteten. EU FAB kommer att utgöra en nyckelkomponent i den industriella dimensionen hos European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), vilket meddelades i meddelandet Vi presenterar HERA, nästa steg mot att slutföra Europeiska hälsounionen, den 16 september. Meddelandet om förhandsinformation om EU FAB är tillgängligt här.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner 1.8 miljoner euro för lettiskt stöd för boskapsodlare som drabbats av coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett lettiskt system på 1.8 miljoner euro för att stödja bönder som är verksamma inom boskapsuppfödningssektorn som drabbats av coronavirusutbrottet. Systemet godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Enligt systemet kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden syftar till att mildra den likviditetsbrist som stödmottagarna står inför och att ta itu med en del av de förluster som de drabbades av på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som den lettiska regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset. Kommissionen fann att systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen.

I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 225,000 31 euro per stödmottagare. och (ii) beviljas senast den 2021 december 107. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 3 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen systemet enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som kommissionen vidtar för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64541 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner 500,000 XNUMX euro i portugisiskt system för att ytterligare stödja persontransportsektorn på Azorerna i samband med coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett portugisiskt system på 500,000 XNUMX euro för att ytterligare stödja persontransportsektorn i Azorerna i samband med coronavirusutbrottet. Åtgärden godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Det följer ett annat portugisiskt system för att stödja persontransportsektorn på Azorerna som kommissionen godkände 4 juni 2021 (SA.63010). Enligt den nya ordningen kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden kommer att vara öppen för kollektiva persontransportföretag i alla storlekar som är aktiva på Azorerna. Syftet med åtgärden är att mildra de plötsliga likviditetsbrister som dessa företag står inför och att hantera förluster som uppstår under 2021 på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset.

Kommissionen fann att det portugisiska systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 1.8 miljoner euro per företag. och (ii) beviljas senast den 31 december 2021. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som vidtas av kommissionen för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64599 i EU statligt stöd registrera sig på kommissionens tävlingens webbplats när någon sekretessfrågor har lösts.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend