Anslut dig till vårt nätverk!

Utbildning

Utbildning för barn måste vara en del av EU:s nödhjälp

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

EPP-gruppens logotyp 09.11.2021 11: 56

Humanitär hjälp

Hjälp till skolbarn och ungdomar bör integreras i EU:s nödhjälpsprogram, sa Janina Ochojska, ledamot av Europaparlamentet, inför en omröstning i Europaparlamentets utvecklingsutskott om rapporten om "Nya riktlinjer för EU:s humanitära insatser".

”Att integrera utbildning och skolprogram i akutprogram är viktigt för att förhindra att barn hoppar av skolan, särskilt i fall av långvariga konflikter. Vi vill inte ha fler förlorade generationer. Barn kommer att förlora mest när de inte kan utveckla sina kunskaper och färdigheter”, säger Ochojska, som förhandlade fram parlamentsrapporten på uppdrag av EPP-gruppen.

Annons

Dokumentet svarar på EU-kommissionens planer för EU:s humanitära insatser och fastställer parlamentets strategiska prioriteringar och politiska rekommendationer för humanitärt bistånd inför EU:s humanitära forum, som kommer att äga rum i januari 2022.

Ochojska stöder EU-kommissionens förslag för att minska den administrativa bördan för EU:s humanitära partner. "Byråkratin är ett verkligt problem, som slösar mycket tid och energi. Vårt förslag är att förbättra harmoniseringen och förenklingen av rapporteringskraven så att icke-statliga organisationer kan fokusera mer på att hjälpa snarare än på pappersarbete”, fortsatte Ochojska.

Hon insisterar också på behovet av att bättre samordna EU:s åtgärder inom områdena utvecklingsbistånd, humanitärt bistånd och fredsbyggande.

Annons

"När vi diskuterar nya tillvägagångssätt för humanitära åtgärder bör vi fokusera på sambandet humanitärt-utveckling-fred. Katastrofer orsakade av naturrisker och konflikter utgör ett stort hot mot hållbar utveckling och fred. Effekterna av sådana katastrofer och komplexiteten i humanitära kriser ökar, eftersom klimatförändringarna leder till mer allvarliga och frekventa väderrelaterade händelser. Kriser blir allt mer återkommande och utdragna. Därför kan vi i många fall inte göra en tydlig skillnad mellan humanitära behov och utvecklingsbehov”, förklarade Ochojska. "I vår åsikt bör humanitärt bistånd och utvecklingsbistånd levereras parallellt och stödjas av fredsbyggande aktiviteter", avslutade hon.

Dela den här artikeln:

Erasmus

Kommissionen gör Erasmus+ och den europeiska solidaritetskåren mer inkluderande

publicerade

on

Kommissionen har antagit en ram som ökar den inkluderande och mångsidiga karaktären hos Erasmus+-programmet och den europeiska solidaritetskåren för perioden 2021–2027. Dessa åtgärder ger konkret form åt kommissionens åtagande att avsevärt stärka dessa två program, inte bara genom att ge ett mycket större antal personer tillgång till lärlingsutbildning eller volontärarbete i ett annat land, utan framför allt genom att nå ut till ett växande antal färre lyckliga människor. Med dagens ram för integrationsåtgärder ger kommissionen kraftfulla impulser till att förbättra jämlikhet och integration i det europeiska utbildningsområdet och håller på löftet enligt princip 1 i den europeiska pelaren för sociala rättigheter, som föreskriver att alla har rätt till inkludering och utbildning av hög kvalitet och livslångt lärande. Kommissionen kommer noga att övervaka genomförandet av dessa integrationsåtgärder på nationell nivå genom de nationella Erasmus+-byråerna och den europeiska solidaritetskåren.

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa

Utbildning

EU tillkännager 25 miljoner euro för utbildning i krissammanhang och 140 miljoner euro för att stödja forskning inom hållbara livsmedelssystem

publicerade

on

I sitt tal vid Global Citizen Live evenemang, meddelade EU -kommissionens ordförande, Ursula von der Leyen, att Europeiska unionen lovar 140 miljoner euro för att stödja forskning inom hållbara livsmedelssystem och bekämpa mathunger via CGIAR, och ytterligare 25 miljoner euro för Utbildning kan inte vänta.  

EU -kommissionens ordförande Ursula von der Leyen sa: ”Vi måste gå samman för att slå coronaviruset och bygga om världen bättre. Europa gör sin del. Från början har européer skickat 800 miljoner doser vacciner med världen, även när vi inte hade tillräckligt för oss själva. Nu måste vi öka, för att hjälpa till att avsluta denna pandemi globalt, sluta hunger, ge barn över hela världen lika chanser. Team Europe har redan förbundit sig att donera 500 miljoner doser vacciner till utsatta länder till nästa sommar. Utöver detta förbinder sig EU -kommissionen idag 140 miljoner euro för att förbättra den globala livsmedelsförsörjningen och minska extrem fattigdom, och 25 miljoner euro till utbildning kan inte vänta, för att stödja utbildning för barn runt om i världen som lever genom konflikter och kriser. ”

Kommissionär för internationella partnerskap Jutta Urpilainen sa: "Vi måste enas för att sätta SDG: erna på nytt. Som vi fortsätter att bevittna kan vi aldrig ta tillgång till utbildning för givet. Team Europe har hittills bidragit till mer än 40% av finansieringen av Utbildning kan inte vänta, och det nya bidraget på 25 miljoner euro från EU kommer att ytterligare stödja det för att nå de mest utsatta barnen och ta dem tillbaka till utbildning. Tack vare vårt betydande stöd på 140 miljoner euro till CGIAR kommer vi att skapa möjligheter för ungdomar och kvinnor, samtidigt som de hanterar en av de viktigaste utmaningarna i dag, för att främja hållbara livsmedelssystem. Samordnade globala åtgärder kommer att vara avgörande för att uppnå en miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar omvandling av livsmedelssystem. ” 

Läs hela pressmeddelande, den uttalande av president von der Leyen och faktablad om Team Europe COVID-19 globala svar.

Annons

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa

Utbildning

2021 universitetsrankning visar att europeiska universitet har ett starkt samarbete

publicerade

on

U-Multirank, initierad av kommissionen och medfinansierad av Erasmus+, har publicerat sin 8th universitetsrankning och gjorde nästan 2,000 universitet från 96 länder över hela världen. Bland annat resultat visar det att europeiska universitet samarbetar mer intensivt i jämförelse med andra regioner, särskilt inom prestationsområdena undervisning och lärande, forskning, kunskapsutbyte och internationalisering (personal & studentmobilitet, gemensamma examensbevis och publikationer, etc.). I allmänhet presterar universitet i samarbete med andra institutioner, företag och industrier, regeringar, regionala organ eller över gränserna i allmänhet bättre än de som är mindre fokuserade på samarbete. Sju aspekter beaktades för rankningen: strategiska partnerskap, internationella gemensamma examina, praktikplatser, internationella sampublikationer, sampublikationer med industriella partner, regionala sampublikationer och sampatent med industrin.

Varje år, U-Multirank jämför högre utbildningsinstitutioners prestationer inom områden som betyder mest för studenter, vilket ger världens största anpassningsbara online -rankningar. Universitet kan använda U-Multirank-data för att bedöma deras styrkor och svagheter och hitta sätt att skapa eller stärka sina strategiska planer, inklusive aspekter på samarbete. De Europeiska universitetsinitiativet är en av flaggskeppsåtgärderna som leds av kommissionen mot det europeiska utbildningsområdet. Målet är att skapa transnationella allianser där studenter, personal och forskare kan njuta av sömlös rörlighet - fysiskt såväl som praktiskt taget, för att studera, utbilda, undervisa, forska, arbeta eller dela tjänster i någon av de samarbetsvilliga partnerinstitutionerna. Hittills finns det 41 sådana allianser som sammanför mer än 280 institutioner för högre utbildning i hela Europa. Totalt finns en budget på upp till 287 miljoner euro från Erasmus+ och Horizon Europe tillgänglig för dessa 41 europeiska universitet. Mer information finns nätet.

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa
Annons
Annons

trend