Anslut dig till vårt nätverk!

Utbildning

Educatius tillkännager utvalda internationella deltagare för banbrytande konstpraktik i Gambia

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Konst överskrider gränser, och Educatius är stolta över att avslöja urvalet av fyra internationella deltagare för den ursprungliga Aiducatius Creativity Internship, planerad till juni 2024 i Gambia.

I juni kommer de utvalda praktikanterna att slå sig samman med utbildare vid St. Martin's Basic Cycle School i Kartong för att underlätta innovativa konstnärliga projekt för studenter, samtidigt som de fördjupar sig i den rika gobelängen av lokala kreativa traditioner. Finalisterna, utvalda från en konkurrenskraftig pool med över 100 sökande från 15 länder, utvärderades på sina konstnärliga talanger och uppfinningsrikedomen i deras föreslagna konstnärliga aktiviteter för skolan av en panel av internationella domare, med den sista nicken som gavs av lärarkåren och rektor, Nicholas Jatta, på St. Martins skola.

Kohorten består av två alumner från Educatius gymnasieutbytesprogram, Norun Igeltjørn-Brænd från Norge och Serena Pelizzari från Italien; Adam Goode, en skicklig konstpedagog från Arlington High School, Massachusetts; och Tara Creed, en engagerad Educatius lokal koordinator från Layton, Utah. Deras val understryker Educatius engagemang för att underlätta tillgången till utbildning och kulturellt utbyte på global nivå.

Carla Kearns, Vice President of Communications på Educatius, delade sin entusiasm: "Konst är ett universellt språk. Denna praktik hyllar inte bara det konstnärliga utbytet mellan de gambiska studenterna och våra internationella praktikanter utan visar också upp vårt uppdrag att skapa en positiv global påverkan genom utbildning ."

Aiducatius kreativitetspraktik är en höjdpunkt i det bestående partnerskapet mellan Educatius och St. Martins skola, ett samarbete som går tillbaka till 2009. Genom sin systerorganisation, Aiducatius, har varje Educatius-elev, värdfamilj, agent och partner stöttat skolan och bidragit till sina elevers pedagogiska stöd.

Detta initiativ ligger i linje med FN:s mål för hållbar utveckling av kvalitetsutbildning, som är att främja tillgång till utbildning för att bygga en ljusare framtid för studenter runt om i världen. Utöver att dela konstnärliga och kreativa färdigheter är praktiken ett levande kulturellt utbyte som lovar varaktiga kontakter och ömsesidig berikning för både studenter och deltagare.

Relaterade länkar

Annons

Med 20 års erfarenhet och närvaro i 22 länder är Educatius en global ledare inom akademiska utbytesprogram. Årligen underlättar vi berikande utbildningsupplevelser för över 8,000 60 gymnasieelever från XNUMX länder över hela USA, Storbritannien, Irland, Europa, Australien, Kanada och online. Vi säkerställer också givande upplevelser för våra värdfamiljer och partners. Utöver våra kärnprogram är Educatius engagerade i att göra en positiv global inverkan. Vi förbättrar tillgången till utbildning genom Aiducatius, bidrar till miljömässig hållbarhet genom trädplantering i Tanzania, främjar motståndskraft bland ungdomar genom Global Youth Resilience Initiative och kompenserar koldioxidavtrycket från våra studenters internationella flygningar. På Educatius tror vi på utbildningens kraft och dess potential att skapa en bättre värld.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend