Anslut dig till vårt nätverk!

Erasmus +

Utbildning: en rekordbudget på 272 miljoner euro för att stödja allianser mellan europeiska universitet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen har tillkännagivit en ny Erasmus+ ansökningsomgång för att stödja fortsatt spridning av initiativet "Europeiska universitet". Med en total budget på 272 miljoner euro kommer 2022 års utlysning för europeiska Erasmus+-universitet att avslutas den 22 mars 2022. Margaritis Schinas, vicepresident med ansvar för europeisk livsstil, sa: "Tack vare innovativa och diversifierade modeller för långsiktigt integrerade samarbete främjar europeiska universitet gemensamma europeiska värderingar och en stärkt europeisk identitet, och hjälper högskolor att nå ett avsevärt språng vad gäller kvalitet, prestanda, attraktionskraft och internationell konkurrenskraft.

Denna utlysning är ett viktigt steg för att stödja högre utbildning för en hållbar, motståndskraftig och framgångsrik framtid. Mariya Gabriel, kommissionsledamot med ansvar för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdom, sa: "I dag hjälper vi europeiska universitet mer att stärka sina partnerskap mellan högre utbildningsinstitutioner eller att skapa nya, genom att slå samman sina styrkor. Starka europeiska universitet är fördelaktiga på många sätt: de utrustar sina studenter, personal och forskare med de färdigheter de behöver för att möta dagens samhälleliga behov Starka europeiska universitet är också avgörande för att utveckla en stark känsla av tillhörighet till Europa, främja regional utveckling och göra Europa mer konkurrenskraftigt och attraktivt på världsscenen."

Europeiska universitet stödjer systemiskt, strukturellt och hållbart samarbete mellan olika högre utbildningsinstitutioner över hela Europa, som täcker alla deras uppdrag: utbildning, forskning, innovation och tjänster till samhället. Med utgångspunkt i framgången med de pilotutlysningar som lanserades 2019 och 2020, med stöd av Horisont 2020 för sin forskningsdimension, syftar utlysningen 2022 till att underlätta fortsättningen av samarbetsinsatserna för högre utbildningsinstitutioner som redan är engagerade i partnerskap som utvecklats på institutionell nivå. som de som valts ut under Erasmus + 2019 European Universities call. Det kommer att erbjuda möjligheten att skapa helt nya allianser. Högskolorna har också möjlighet att ansluta sig till befintliga allianser. För denna nya utlysning 2022 inbjuds de länder i Bolognaprocessen som inte är associerade med Erasmus+-programmet att gå med i allianserna som associerade partner.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend