Anslut dig till vårt nätverk!

Erasmus +

Över 35,000 XNUMX resekort ges till ungdomar av DiscoverEU-programmet

DELA MED SIG:

publicerade

on

35,511 XNUMX ungdomar kommer att få resekort från EU-kommissionen för att resa Europa gratis, redan från och med i sommar. Detta är resultatet av den senaste omgången av DiscoverEU-programmet, en del av Erasmus+-programmet. 

DiscoverEU, som en del av Erasmus+-programmet, erbjuder 18-åriga invånare i EU:s medlemsstater och länder som är associerade till Erasmus+ möjligheten att resa i hela Europa och utforska dess mångfald. Passinnehavare kan lära sig om kulturarv och historia och få kontakt med människor från hela kontinenten.  

Iliana Ivanova, Kommissionsledamot med ansvar för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdom, sade: ”När det gäller antal är den här ansökningsomgången den mest framgångsrika sedan DiscoverEU gick med i Erasmus+-programmet 2021. Jag är glad att så många unga människor kommer att få en möjlighet att upptäcka Europa och utforska dess kultur och historia. Den ständigt växande entusiasmen bland unga människor, som lyfts fram under Europeiska ungdomsåret 2022 och Europeiska ungdomsveckan 2024, är verkligen inspirerande.” 

Ungdomar som drar nytta av biljetten kommer att kunna resa ensamma eller i en grupp på upp till fem personer mellan 1 juli 2024 och 30 september 2025. Över 180,000 2024 ungdomar hade ansökt till den senaste omgången i april 1.4. Det ger antalet ansökningar till 2018 miljoner sedan programmet lanserades XNUMX. 

DiscoverEU-ansökningarna öppnar två gånger per år, på våren och hösten. Utvalda sökande erbjuds resekort och reser främst med tåg. Resenärer får också en Europeiskt ungdomskort, som erbjuder rabatter på kulturbesök, lärandeaktiviteter, sport, lokal transport, boende och mat. 

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend