Anslut dig till vårt nätverk!

Energi

EIB för vindkraft i Irland

DELA MED SIG:

publicerade

on

eibenergi"Europeiska investeringsbanken är glada över att kunna stödja långsiktiga investeringar i förnybar energi i Irland. Bord Gáis-programmet använder en gratis naturresurs som finns i överflöd i Irland och kommer att skapa jobb över hela landet. Europeiska investeringsbanken stöder investeringar i förnybar energi i hela Europa och är glada över att ha ett nära samarbete med Bord Gáis för att säkerställa att Irland spelar en nyckelroll. Genomförandet av dessa projekt kommer att bidra till att uppnå den irländska regeringens mål för förnybar energi.” sa Europeiska investeringsbankens vicepresident Mihai Tanasescu.

Generering av förnybar energi från vindkraftsparker på land över hela Irland kommer att ökas avsevärt genom ett lån på 155 miljoner euro till Bord Gáis från Europeiska investeringsbanken (EIB). EIB-stödet kommer att bidra till byggandet och driften av sex vindkraftsparker på land, i länen Tipperary, Clare och Kilkenny, med en total produktionskapacitet på 141 MW. Expansionsprogrammet, som representerar en total investering på 311 miljoner euro, förväntas slutföras under 2013/2014. Detta initiativ utgör ett nyckelsteg i att öka förnybar energi i Irland och för att hjälpa till att minska användningen av fossila bränslen.

Programmet kommer att öka den operativa vindkraftskapaciteten i Bord Gáis vindkraftparker från 234 MW till 365 MW, en ökning med mer än 50 %, och programmet kommer att hjälpa Irland att uppnå landets mål att se till att 20 % av energiproduktionen kommer från förnybara källor 2020.

"EIB:s finansiering av våra vindkraftsprojekt är ett stort förtroendevotum för företagets strategiska riktning och, faktiskt, för den irländska regeringens politik när det gäller att främja utvecklingen av vindenergi i Irland. Bord Gáis är en betydande aktör inom vindindustrin i Irland, driver över 15 % av den installerade kapaciteten och driver nästan 180,000 250 hushåll över hela landet. Denna EIB-finansiering är avgörande för att stödja vår färdplan för vind. Under de kommande tre åren kommer vi att lägga till ytterligare XNUMX MW vindkraft till vår portfölj”, säger Dave Kirwan, VD för Bord Gáis Energy.

"Dagens formella bekräftelse på att Bord Gáis har attraherat 155 miljoner euro i finansiering från EIB är det andra stora finansieringsmeddelandet från företaget under den senaste veckan, efter framgången med obligationsförsäljningen på 500 miljoner euro. Båda dessa utvecklingar visar att investerarnas förtroende för irländska och irländska företag har förbättrats avsevärt. Dagens tillkännagivande förstärker EIB:s mångåriga resultat av positivt stöd för energiinvesteringar i Irland”, säger Michael G O'Sullivan, finanschef, Bord Gáis. Bord Gáis Energy är en betydande aktör på den irländska vindmarknaden. Företaget äger och driver 132 turbiner på 13 vindkraftsparker i åtta län - Kerry, Cork, Limerick, Clare, Tipperary, Kilkenny, Donegal och Tyrone.

Företagets långsiktiga satsning på förnybar energi speglar och stödjer regeringens mål att 40 % av elen ska förbrukas från förnybar energi till 2020. Det förväntas att vindenergi kommer att utgöra den största källan till förnybar energi för att uppnå dessa mål. Under de senaste fem åren Europeiska investeringsbanken har tillhandahållit mer än 1.4 miljarder euro till energiinfrastruktur i Irland, inklusive förnybar energi, förbättringar av transmission, elbilsinfrastruktur och gaskraftproduktion. Undertecknandet av Bord Gáis landbaserade vindprogram kommer att ge EIB:s totala finansiering för investeringar i infrastruktur i Irland till 400 miljoner euro 2012.

 

Annons

Anna van Densky

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend