Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Europeiska städer inte avskräckt av krisen: 3,000 hållbar energi handlingsplaner som antagits

DELA MED SIG:

publicerade

on

Sustainable_Energy_AwardsTre tusen lokala myndigheter har redan frivilligt lämnat in en handlingsplan för hållbar energi (SEAP) till Europeiska kommissionen. Trots den ekonomiska nedgången vacklar städerna inte från sina åtaganden och är fast beslutna att bli mer levande och ekonomiskt välmående genom hållbara investeringar. Detta imponerande antal förväntas fortsätta att växa eftersom nästan 5,000 XNUMX lokala myndigheter hittills har anslutit sig till Covenant of Mayors-initiativet, vilket representerar mer än en tredjedel av EU:s befolkning.

Enligt en färsk studera av Europeiska kommissionens gemensamma forskningscenter, släpper de städer som undertecknat borgmästaravtalet ut cirka åtta ton koldioxid2 motsvarande per capita. Men genom genomförandet av sina SEAP åtar sig städer att minska sina utsläpp av växthusgaser med cirka 28 % till 2020, vilket frivilligt överskrider EU:s mål för 20 % minskning.

I genomsnitt 44 % av den totala CO2 minskningen förväntas bli resultatet av åtgärder som riktar sig till byggnadssektorn (renovering av byggnadsbestånd, energibesiktningar etc.), 20 % från transportsektorn (införande av renare fordon, trängselavgifter etc.) och 16 % från lokala energiproduktionsåtgärder (till exempel produktion av biogas eller solenergi). Konkreta exempel på åtgärder och resultat som uppnåtts av undertecknande städer finns i Benchmarks of Excellence-katalog och i Fallstudier sektion.

Nästa steg för borgmästarens undertecknare är att börja övervaka genomförandet av deras SEAP. Ett övervakningspaket förväntas lanseras under hösten 2013. Lokala myndigheter kommer att uppmanas att påbörja sin rapportering under 2014.

Borgmästaravtalet är den vanliga europeiska rörelsen som involverar lokala myndigheter, som frivilligt åtar sig att öka energieffektiviteten i deras territorier. Hittills har cirka 4,900 20 städer och regioner förbundit sig att möta och överträffa EU:s XNUMX % CO2 minskningsmålet till 2020.

För mer information, Klicka här.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend