Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Alstom tillkännager exklusivt FoU-samarbete med Villmanstrand tekniska universitet i Finland

DELA MED SIG:

publicerade

on

B5 grundVindkraftparken Muukko (21 MW) installerad i Villmanstrand, östra Finland, invigdes i går av Finlands ekonomiminister Jan Vapaavuori. Denna vindkraftspark, utvecklad av TuuliTapiola ky och TuuliSaimaa Oy, är utrustad med sju Alstoms 3.0 MW ECO 110 vindturbiner lämpade för platser med medel till låg vind.

Tack vare sin Cold Climate-version passar denna turbin perfekt nordiska vinterförhållanden. Parallellt med denna invigning undertecknade Alstom en avsiktsförklaring för ett samarbetsavtal för forskning och utveckling (FoU) under två år med Villmanstrands tekniska universitet (LUT), TuuliSaimaa och TuuliMuukko. Detta avtal är det perfekta ramverket för att fördjupa förståelsen för hur vindkraftverk reagerar under arktiska klimatförhållanden för att ytterligare förbättra drift, prestanda och tillförlitlighet. Forskarteamen kommer också att studera tillämpningen av avancerade isdetekteringssensorer.

I detta avtal kommer LUT - den största forsknings- och utbildningsenheten i den finska energisektorn - att tillhandahålla akademisk expertis genom aktivt deltagande av professorer och forskare, medan TuuliMuukko kommer att tillhandahålla Muukko vindkraftverk för empirisk FoU-verksamhet.Alstom, expert på denna teknik , kommer att övervaka projektet. Markus Alholm, president för Alstom Finland, sa: "Vi är glada över starten av FoU-samarbetet med Villmanstrands tekniska universitet och TuuliMuukko. Samarbetet kommer definitivt att stärka vårt kunnande och närvaro på den nordiska vindkraftsmarknaden. Vi är också mycket nöjda med Alstoms första nordiska vindkraftsparksreferens, som vi har utfört enligt schemat och framgångsrikt under vinterförhållanden.”

Olli Pyrhönen, professor i vindkraftsteknik vid LUT sa: "Denna vindkraftspark bevisar att med användning av den senaste turbinteknologin är lönsam vindenergiproduktion möjlig även i områden utöver de blåsiga kustområdena. Forskningen inom turbinteknologi kan inte vara värdefull utan autentisk mätning med verklig utrustning i olika väderförhållanden. Muukko vindkraftpark och samarbetet med Alstom kommer att ge oss en unik möjlighet att samla in och analysera värdefullt forskningsmaterial. Vi är mycket glada över det framtida FoU-samarbetet med Alstom samt över möjligheten att kommunicera och utbyta idéer direkt med Alstom Winds teknikteam."

Petteri Laaksonen, VD för TuuliSaimaa, kommenterar: ”Jag tror att den forskning som ska bedrivas i Muukko kommer att hjälpa oss ytterligare att förbättra produktionseffektiviteten i TuuliSaimaas vindkraftsparker. När det gäller de tekniska förbättringarna förväntar jag mig en ännu bättre avisningsprocess, förbättringar av produktionsautomation och turbinstyrningar för att öka den årliga elproduktionen i framtiden.”

Muukko är en av de största vindkraftsparkerna på land i Finland med en uppskattad årlig elproduktion på över 40 GWh, som täcker behoven hos över 3,000 323 hus med elvärme. Sedan slutförandet av Muukko vindkraftpark har Finlands installerade vindkraftskapacitet nått 176 MW, totalt 2012 vindkraftverk. Alstom och TuuliMuukko undertecknade kontraktet för detta projekt i juni 2013. Vindkraftverken byggdes i Alstoms turbintillverkningsanläggningar i Spanien och deras uppförande påbörjades i februari XNUMX i Villmanstrand.

Elproduktionen startade enligt tidtabell, i juni 2013. Alstom kommer att ansvara för drift och underhåll av vindkraftsparken i 12 år. ECO 110-vindkraftverken är en del av Alstoms beprövade ECO 100-plattform och resultatet av mer än 30 års erfarenhet av vindkraftsdesign. Alstom har installerat eller installerar mer än 2,500 150 vindkraftverk i över 4,000 vindkraftsparker, som levererar nästan XNUMX XNUMX MW ren kraft. Alla Alstom vindturbiner är baserade på det unika och beprövade Alstom Pure Torque® rotorstödkoncept som skyddar drivlinan från avböjningsbelastningar, vilket säkerställer högre tillförlitlighet och lägre underhållskostnader.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend