Anslut dig till vårt nätverk!

Klimatförändring

Medlemsstater blockerar Storbritanniens hot mot 20 % förnybara energikällor

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vindparker-och-annat-förnya-007Energiministrar blockerade idag (12 december) ett försök från Storbritannien att undergräva målet på 20 % förnybar energi för 2020 genom att låta avancerade biobränslen räknas dubbelt.

Detta skulle ha sänkt målet på 20 % för 2020 till 19.6 % om det antagits, vilket äventyrar förtroendet för företag som har investerat i förnybar energi baserat på ett bindande mål på 20 %.

“Changing the legislation would have deterred investments and sent up risk premiums, making it more expensive to invest in renewables. This would have undermined the green growth, jobs and energy security wind energy and other renewables bring,” said Pierre Tardieu, from the European Wind Energy Association (EWEA) in Brussels. “Fortunately, the other member states realised how dangerous the UK proposal was for the EU and its economy.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend