Anslut dig till vårt nätverk!

Energi

EU ProSun välkomnar tysk-franskt solenergiinitiativs kritik av tyskt EEG-nyckeldokument

DELA MED SIG:

publicerade

on

solEU ProSun har välkomnat Frankrikes president Hollandes och Tysklands gemensamma initiativ för att stärka den europeiska solcellsindustrin i den globala konkurrensen. Samtidigt påpekade EU ProSun att Europa idag redan har tillräcklig kapacitet för modul- och cellproduktion. Men under de senaste åren har orättvisa handelsmetoder och dumpningspriser i hög grad påverkat marknaden och försvagat den inhemska industrins konkurrensställning trots dess tekniska fördel.

"Signalen från Tyskland och Frankrike är tydlig: Europa måste satsa på en stark solcellsindustri. Men viktigare än ny produktionskapacitet är planering av säkerhet för de solbolag som fortfarande finns i Europa", säger Milan Nitzschke, ordförande för EU ProSun. "Solmarknader som Tyskland påverkades kraftigt redan 2013. Om regeringar inte kan garantera planeringssäkerhet nu, kommer de bästa fabriksbyggnaderna i världen inte att hjälpa."

Först förra veckan godkände det tyska federala kabinettet den slutliga EEG-nyckelfrågan från den federala ekonomiministern, vilket utlöste stor osäkerhet i branschen och bland slutkunderna. EU ProSun fruktar att som ett resultat av det nya förslaget kommer inte bara nyckelteknologier som solceller och energilagring att hindras, utan att framtiden för en hållbar, decentraliserad och säker energiförsörjning är i fara."

Det politiska målet bör vara att stödja industristandarder och främja innovation. Det sista som Europa behöver nu är tekniska hinder som en EEG-fördelning för egen konsumtion av ren solenergi."

Branschinitiativet EU ProSun har sedan starten 2012 främjat en stark europeisk solcellsindustri, rättvis konkurrens och hållbar utveckling av solenergi som en viktig pelare i framtidens energiförsörjning.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend