Anslut dig till vårt nätverk!

Klimatförändring

Europaparlamentet slår kommissionen 2030 förnybar energi

DELA MED SIG:

publicerade

on

europaparlament-6Ledamöterna röstade idag (5 februari) igen för en ambitiös klimat- och energipolitik genom att stödja tre bindande 2030-mål för förnybara energikällor, minskningar av växthusgaser och energieffektivitet i plenum.

"Europaparlamentet har återigen visat att det är den mest framåtsträvande av institutionerna. Den har motstått lobbying från bakåtsträvande organisationer och röstat utifrån fakta, nämligen att ett ambitiöst mål för förnybar energi kan ge 570,000 500 fler jobb, XNUMX miljarder euro i besparingar på import av fossila bränslen och lägre energikostnader för energiintensiva industrier, säger Stephane Bourgeois. från European Wind Energy Association (EWEA).

"Detta upplysta resultat är en spark i tänderna för Europeiska kommissionen och dess blodlösa 2030-förslag som publicerades förra månaden," påpekade han. "Statschefer måste vara uppmärksamma på parlamentsledamöterna och komma överens om ett ambitiöst mandat inklusive ett mål för förnybar energi på minst 30 % bindande på nationell nivå i mars."

Ledamöterna antog rapporten med 341 mot 263 röster. Den positiva omröstningen i plenum följer på omröstningarna om positiva energi- och industri- och miljöutskott i januari.

Ministrar och VD:ar kommer att debattera klimat- och energipolitiken 2030 vid EWEA 2014 Annual Event i Barcelona den 10-13 mars. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend