Anslut dig till vårt nätverk!

Klimatförändring

EU:s miljö- och energiministrar måste främja grön tillväxt, säger EWEA

DELA MED SIG:

publicerade

on

bild-458519-breitwandaufmacher-rrfqEnergiministrarna måste stödja ett bindande mål för förnybar energi på inte mindre än 30 % till 2030 som det bästa sättet att främja grön tillväxt, jobb och industriellt ledarskap när de möts i morgon. Så uppmanade European Wind Energy Association (EWEA) vd Thomas Becker i ett brev till EU:s stats- och regeringschefer idag (3 mars).

Vindenergisektorn har skapat mer än 250,000 12 jobb, med europeiska vindföretag som har blivit globala ledare, påpekar Becker och hänvisar till det breda stödet från VD:ar för industri och förnybar energi vid deras pressevenemang den XNUMX februari.

Kommissionens konsekvensanalys för 2030 fann att ett mål för förnybar energi på 30 % skulle skapa 568,000 2030 fler jobb i Europa till 260 och spara 27 miljarder euro i import av fossila bränslen jämfört med det mål på XNUMX % som kommissionen föreslagit.

Efter diskussionen mellan miljöministrarna i dag och energiministern den 4 mars kommer EU:s statschefer att mötas om detta ämne den 20-21 mars.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend