Anslut dig till vårt nätverk!

Energi

#CEWEP Välkomnar nya medlemmar från Luxemburg, Litauen och Turkiet

DELA MED SIG:

publicerade

on

SONY DSC

 

SIDOR, Fortum Klaipėda (Fortum Group) och Eren Holding var alla mycket välkomna i den europeiska Waste-to-Energy-operatörernas community. Syndicat Intercommunal SIDOR driver den enda Waste-to-Energy (WtE)-anläggningen i Storhertigdömet Luxemburg och behandlar restavfall från centrala och södra delar av landet där 375,000 2013 människor eller två tredjedelar av den luxemburgska befolkningen bor. Fortum Klaipėda driver Klaipėda WtE-anläggningen som behandlar avfall från den västra delen av Litauen. Den första och hittills enda WtE-anläggningen i landet togs i drift 40. Anläggningen försörjer cirka 160,000 % av värmebehovet för Klaipėdas 200,000 XNUMX invånare medan elektricitet matas till det allmänna litauiska energinätet. Eren Holding gick med i CEWEP som associerad medlem med Modern Enerjis första förbränningsanläggning för fast avfall i Çorlu (nära Istanbul) med en årlig kapacitet på XNUMX XNUMX ton.

"2016 kommer att bli ett mycket spännande år för CEWEP med utvecklingen av den europeiska cirkulära ekonomin och WtE Communication paper som kommer att publiceras under Energy Union. Vi är mycket glada över att se fler och fler operatörer som går med i CEWEP och stödjer vårt uppdrag. WtE spelar en avgörande roll i både avfallshantering och energisystem genom att generera energi från restavfall som annars inte kan återanvändas eller återvinnas på ett hållbart sätt”, säger Ferdinand Kleppmann, VD för CEWEP.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend