Anslut dig till vårt nätverk!

Energi

#HeatingandCooling Kraftvärmesektorn stöder en omfattande uppföljning av värme och kyla Strategi

DELA MED SIG:

publicerade

on

uppvärmning avkylningEuropeiska kommissionen publicerade idag (16 februari 2016) den efterlängtade uppvärmnings- och kylningsstrategin, vilket för första gången satte värmesektorn på kartan av EU:s politik. COGEN Europe välkomnar strategin och hoppas att den kommer att stödja bättre och mer konsekvent europeisk energi- och klimatpolitik, där kraftvärmeprincipen spelar en nyckelroll.

Som en integrerad del av dess ramverk för Europeiska energiunionen identifierar uppvärmnings- och kylningsstrategin korrekt att värme representerar hälften av EU:s energiförbrukning. Det fortsätter genom att lyfta fram att betydande minskningar av utsläppen av växthusgaser och effektivitetsvinster kan skördas inom undersektorn för uppvärmning av rum. Dessutom bedömer strategin med rätta den nuvarande situationen i industrier, där avkarbonisering av värme är mer komplex. Det är viktigt att efterfrågan på värme inte ses som enbart säsongsbetonad, eftersom värme också är central för att driva på den europeiska industriekonomin.

Under detta år av leverans för Europeiska kommissionen, med de kommande översynerna av energieffektivitetsdirektivet, direktivet om energiprestanda för byggnader, direktivet om förnybar energi och utformning av elmarknaden för att bara lista några få, och går vidare med ett systemomfattande tillvägagångssätt vid utformning politik skulle avslöja de lokala och samhälleliga fördelarna med kraftvärmesystem. Det är värt att påminna om att befintlig kraftvärmeteknik om den används ytterligare i företag, offentliga, kommersiella och bostadsbyggnader kan avsevärt minska primärenergiförbrukningen och följaktligen koldioxidutsläppen.

Roberto Francia, VD för COGEN Europe, kommenterade: "Uppvärmnings- och kylningsstrategin som presenteras idag representerar en milstolpe för genomförandet av energiunionens vision. COGEN Europe har åtagit sig att behålla detta momentum genom att fortsätta samarbeta med de europeiska institutionerna och med andra intressenter för att främja ett ökat utnyttjande av kraftvärmeteknik, som ett sätt att förbättra energieffektiviteten, minska energiimporten, minska utsläppen av växthusgaser och andra föroreningar, minska energikostnaderna för konsumenterna och stimulera jobb och tillväxt på lokal nivå”.

Strategin och annan politik och marknadsutveckling på EU- och nationell nivå kommer att debatteras av kraftvärmeindustrin vid COGEN Europes årliga konferens "The Power of Heat" den 22-23 mars i Bryssel. Nu är programmet tillgängligt och anmälan är öppen.

COGEN Europe kommer att fortsätta att samarbeta med Europeiska kommissionen för att se till att andan i detta landmärkemeddelande rullar över hela skalan av energi- och klimatpolitik som utvecklas och ses över i år.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend