Anslut dig till vårt nätverk!

Banking

#UK: Europeiska investeringsbanken stöd för UK Power Networks investering över södra och östra England

DELA MED SIG:

publicerade

on

europe-energy-grid-from-ENTSO-E-website-banner-screenshot-©-ENTSO-E-

Extra investeringar kommer att genomföras för att hjälpa till att underhålla och uppgradera infrastrukturen som levererar elektricitet över London, östra England och sydöstra, efter att Europeiska investeringsbanken (EIB) gått med på att tillhandahålla 500 miljoner pund till UK Power Networks.

EIB:s 20-åriga lånefacilitet kommer att stödja UK Power Networks 1.2 miljarder pund i nätverksinvesteringar för att förbättra kritisk energiinfrastruktur i hela regionen under de kommande sju åren. Denna lånefacilitet kommer att lägga till Europeiska investeringsbankens befintliga åtagande på 350 miljoner pund.

Basil Scarsella, verkställande direktör för UK Power Networks, sa: "Sedan UK Power Networks skapades 2010 har vi minskat frekvensen av strömavbrott med en fjärdedel och halverat den genomsnittliga varaktigheten. Vi tror att långsiktiga investeringar är avgörande för att bygga vidare på dessa prestationer och leverera hållbara förbättringar för kunderna. Vi är glada över att fortsätta vårt samarbete med EIB och att ha kommit överens om denna betydande nya lånefacilitet”.

UK Power Networks, som distribuerar 27 % av Storbritanniens el, äger och driver 130,000 170,000 transformatorstationer och 100,000 XNUMX km luftledningar och underjordiska kablar, som levererar ström till fastigheter. Fortsatta investeringar i det regionala kraftnätet kommer också att fortsätta att bidra till att säkerställa säker och pålitlig strömförsörjning och ge ytterligare kapacitet för framtida efterfrågan. UK Power Networks gör cirka XNUMX XNUMX nya anslutningar till nätverket varje år.

"Investeringar i energiinfrastruktur över hela Storbritannien är avgörande för att uppgradera utrustning, säkerställa leverans och utöka innovativa tjänster. Europeiska investeringsbanken är glada att tillhandahålla 500 miljoner pund för att stödja viktiga investeringar från UK Power Networks i Europas största stad och den omgivande regionen. Vi inser vikten av att ambitiösa investeringar genomförs av kraftbolag över hela landet och detta lån återspeglar det professionella engagemanget från UK Power Networks som kommer att gynna deras kunder i många år framöver.” sa Jonathan Taylor, Europeiska investeringsbankens vice ordförande.

Bakgrund

Annons

Under det senaste decenniet har Europeiska investeringsbanken tillhandahållit mer än 10 miljarder pund för investeringar i energiinfrastruktur i hela Storbritannien, inklusive system för förnybar energi, nationella transmissionsnät och regional kraftdistribution samt sammankopplingar till Irland, Frankrike och Nederländerna.

Europeiska investeringsbanken är världens största internationella offentliga bank och ägs till 16 % av den brittiska regeringen.

Utlåningen från EIB i Storbritannien förra året uppgick till 5.6 miljarder pund och stödde långsiktiga investeringar i 40 projekt över hela landet. Detta representerade det största årliga engagemanget sedan starten av EIB:s utlåning i Storbritannien 1973, vilket har stöttat nästan 16 miljarder pund i totala investeringar.

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend