Anslut dig till vårt nätverk!

Energi

Ledamöterna röst allvarliga oro #NordStream2 projekt

DELA MED SIG:

publicerade

on

Gazprom Nord StreamresizeNord Stream 2-projektet går emot målen för energiunionen, skadar solidariteten mellan EU:s medlemsländer och bör betraktas ur ett geopolitiskt såväl som ett ekonomiskt perspektiv, sa parlamentsledamöter i en debatt med klimatkommissionären Miguel Arias Cañete på måndagen. kväll (9 maj) i Strasbourg.

Flera parlamentsledamöter betonade att Nord Stream 2 inte kunde främja målet om diversifiering, utan tvärtom skulle öka beroendet av en leverantör. Vissa hävdade att projektet inte är motiverat ekonomiskt eller i klimatåtgärdstermer och istället speglar geopolitiska motiv. De flesta parlamentsledamöter bad Europeiska kommissionen att sätta stopp för Nord Stream 2-projektet så snart som möjligt.

Kommissionär Cañete sa att projektet "sannolikt skulle förändra den nuvarande strukturen på gasmarknaden" och att kommissionen hade kontaktat de tyska myndigheterna för att få alla nödvändiga fakta för att bedöma projektet. Cañete betonade att EU-lagstiftningen måste tillämpas och följas i alla aspekter av Nord Stream 2-projektet och att "alla projekt bör anpassas till energiunionens politik".

Rörledningsprojektet Nord Stream 2, som drivs av ett konsortium ledd av det ryska gasbolaget Gazprom, syftar till att bygga nya rörledningar som skulle fördubbla kapaciteten för den befintliga Nord Stream-gasanslutningen från Ryssland till norra Tyskland under Östersjön. De nya rörledningarna kan vara färdiga i slutet av 2019.

Du kan spela om plenardebatten här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend