Anslut dig till vårt nätverk!

Luftkvalitet

#Dieselgate: Undersökningskommitté att ifrågasätta företrädare för industrin och kommissionen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Mekaniker, kontrollera avgaserna från dieseldrivna personbilar för utsläppsgaser, såsom koldioxid.

En mekaniker kontrollerar avgaserna från en dieseldriven personbil med avseende på utsläppsgaser som koldioxid

Parlamentets utredningsutskott om mätningar av bilavgaser fortsätter sin undersökning den här veckan genom att förhöra företrädare för industrin samt förre miljökommissionären Stavros Dimas. Kommittéordförande Kathleen Van Brempt, en belgisk medlem av S&D-gruppen, deltar också i en livesession på Facebook på torsdag (14 juli) från 14h CET, vilket ger dig chansen att fråga henne allt du ville veta om den här utredningen.

Bakgrund

Efter att Volkswagen erkänt fuskutsläppstester i EU beslutade EU-parlamentet den 2 mars 2016 att tillsätta en utredningskommitté för att utreda om det fanns problem med utsläppsmätningar inom bilindustrin. Hittills har utskottet hört av representanter från olika akademiska institut, branschorganisationer och icke-statliga organisationer. Den har redan publicerat en delrapport om det arbete som gjorts hittills samt en plan för vad den planerar att göra under de sista sex månaderna av sin ettårsperiod. Utskottet röstar om interimsbetänkandet onsdagen den 13 juli medan alla parlamentsledamöter förväntas debattera och rösta om det under plenarmötet i Strasbourg i september.

Veckans utfrågningar

Representanter från Renault och Volkwagen förhörs av kommittén på onsdag från 9h CET. Representanter från Mitsubishi och European Automobile Manufacturers' Association (ACEA) hörs följande dag från 9h CET och förre miljökommissionären Stavros Dimas från 15h.

Ta reda på mer
För att ta reda på mer, för att delta i vår livesession med utskottsordförande Kathleen Van Brempt om parlamentets Facebook-sida torsdagen den 14 juli kl. 14 CET. Du kan ställa frågor genom att skriva dem i kommentarsfältet.

Mer information

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend