Anslut dig till vårt nätverk!

CO2 utsläpp

#Industry4Europe: Konkurrenskraftsrådet stöder visionen för industrin i Europa

DELA MED SIG:

publicerade

on

170221Tillverkning i fabrik2Den 20 februari höll rådet för konkurrenskraft en diskussion om Europas tillverkningssektor. Representanter för europeiska företag välkomnade kommissionsledamot Bieńkowskas stöd för en europeisk vision för industrin i Europa.

Som en del av debatten sa Dr. Hariolf Kottmann, ordförande för Chemicals Industry Council och VD för Clariant, till europeiska industriministrar att Europeiska unionen är på väg att förlora sitt grepp som en stor industrimakt, med andra globala regioner som växer snabbare , erbjuda industrier billigare råvaror och råvaror och aggressivt främja sin egen kemiska tillverkning. Europas industrier behöver omgående en tydlig signal från EU:s lagstiftare, med gynnsamma villkor för att återföra investeringar. Detta tal bygger på en gemensam industrideklaration förra veckan som nu räknar mer än 100 deltagande industrisektorer.

Som ett resultat av detta har rådet nu beslutat att arbeta med rådets slutsatser vid sitt majmöte för att uppmuntra Europeiska kommissionen att utarbeta en ny industripolitik.

Kommissionär Bieńkowska reagerade positivt och sa: ”Om en vecka håller vi EU:s industridag här i Bryssel. Målet med denna stora konferens är att utvärdera vad som har uppnåtts genom att integrera industriell konkurrenskraft i EU:s politik. Det är dags att verkligen ha en europeisk vision för industrin. Smart och innovativ industri är oerhört viktig för Europa och vi måste vara i utvecklingens avantgarde. Vi måste behålla industrin och produktionen här i Europa. Vi måste behålla dem såväl som tjänster. Jag kan inte säga att det kommer att finnas ett nytt förslag men jag stöder personligen denna idé för en övergripande vision för europeisk industri.”

Den maltesiske ministern Chris Cardona tillade: "Industriell konkurrenskraft är ett av huvudmålen för vårt ordförandeskap. Vi vet alla att transaktionskostnaderna för att verka i Europeiska unionen är höga. Vi måste fokusera på områden som ordförandeskapet redan har nämnt: den kemiska industrin, digitalisering av industrin, logistik, tillgång till finansiering, nystartade företag och uppskalningar och den europeiska försvarshandlingsplanen.”

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend