Anslut dig till vårt nätverk!

Energi

För den globala energibranschen är mötet uppenbart

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den globala efterfrågan på energi växer i oöverträffad takt och energiföretag, tillsammans med många andra inom en mycket varierad sektor, positionerar sig för att svara. Vi vill alla ha riklig, billig och ren energi extraherad med minimala miljöstörningar samtidigt som det ger maximala fördelar för lokala samhällen, nationella regeringar och aktieägare, skriver Colin Stevens.

Det är en skrämmande utmaning och den här sektorn ensam har redan ett omfattande och mycket viktigt socialt, miljömässigt och ekonomiskt fotavtryck.

Ändå finns det växande exempel på bästa praxis, med fler och fler företag som flyttar prioriteringar genom att använda affärsinformation för att inte bara spara kostnader utan också bli miljömedvetna.

Annons

Bland de många företag som blir mer miljövänliga är oljegiganten LUKOIL, en av världens största energileverantörer, som har över 100,000 30 anställda i XNUMX länder. LUKOIL gör verkligen sin del på miljöhållbarhetsfronten.

Den publicerar en hållbarhetsrapport varje år för att ge detaljerad information om sitt bidrag till FN: s hållbara utvecklingsmål och visa hur det varje år implementerar företagets strategi inom just denna sektor.

LUKOIL har faktiskt publicerat sådana rapporter sedan 2005 och informerat aktieägarna och andra om dess miljö-, sociala och ekonomiska verksamhet.

Annons

Dessa visar till exempel hur företaget har åtagit sig att förbättra industrisäkerheten, minska arbetsskador, säkerställa olycksfri drift av sina produktionsanläggningar och kontinuerligt minska våra miljöpåverkan.

Koncernen är också inriktad på att uppnå mer rationell användning av resurser, vare sig det är naturligt eller mänskligt.

Erkännandet av sina ansträngningar inom detta område kom 2019 när LUKOIL röstades i topp fem för miljööppningsgrad bland eurasiska olje- och gasföretag.

Den ryska WWF och CREON-analysgruppen utvärderade den potentiella miljöpåverkan och informationsöppenhet för 20 ryska företag, 14 företag från Kazakstan och 2 företag från Azerbajdzjan.

WWF / CREON-citatet sade att LUKOIL var ett av de första ryska företagen som antog industripolitiken för säkerhets-, arbets- och miljöskydd och att gruppen hade vidtagit över 900 miljöåtgärder, allt från minskning av luftutsläpp till effektiv användning av vattenresurser.

"Företaget publicerar årligen sin hållbarhetsrapport och visar maximal öppenhet under sin interaktion med det civila samhället, lokala samhällen och urbefolkningar när man diskuterar framtida och befintliga projekt", sa det.

LUKOILs senaste hållbarhetsrapport belyser till exempel i vilken utsträckning det bedrivs en ansvarsfull socialpolitik gentemot sina anställda och deras levnadsstandard i de regioner där den är verksam. År 2019 till exempel uppgick andelen anställda i LUKOIL Group som omfattas av kollektivavtal till 88.9%; cirka 258,000 9 av personalen fick utbildning och externa sociala bidrag uppgick till cirka XNUMX miljarder RUB.

LUKOIL erkänner också vikten av behovet av globala åtgärder för att förebygga klimatförändringar och stöder Rysslands deltagande i gemensamma ansträngningar för att minska utsläppen av växthusgaser. Det ser också förbättrad energieffektivitet som en av de viktigaste faktorerna för att minska miljöeffekterna av dess verksamhet.

Ett av nyckelelementen i LUKOILs strategi för hållbarhetsutveckling är att säkerställa en hög arbetshälsa och säkerhet. Miljöskydd är en annan prioritering, med kostnaderna på detta område enbart upp till cirka 36 miljarder RUB 2019.

En företags talesman sade: "Företagets strategi för hållbarhetshantering baseras på anpassningen av våra intressen och planer med de grundläggande principerna för hållbar utveckling som deklarerats av FN, universella värderingar och nationella utvecklingsprioriteringar."

Ytterligare kommentarer kommer från Ravil Maganov, ordförande i dess styrelse, som sa att LUKOIL har "fortsatt att utveckla sin verksamhet stadigt och ge ett starkt bidrag till FN: s mål för hållbar utveckling".

Gruppen, enligt den senaste hållbarhetsrapporten, är "fullt stöd" för FN: s 2030-agenda för hållbar utveckling och erkänner att FN-målen "är av avgörande betydelse för att säkerställa en framgångsrik framtid för det mänskliga samhället."

Men det medges också att "större ansträngningar krävs för att säkerställa att de positiva förändringarna som görs till stöd för ett antal mål är hållbara.

"Därför fortsätter vi att genomföra program som syftar till att både förbättra våra företags operativa resultat och säkerställa välbefinnandet för de människor som bor i de regioner där vi är verksamma."

Rapporten avslutar: "Vi har identifierat 11 globala mål och 15 mål som vi anser vara de mest relevanta för vår verksamhet och som vi kan bidra till. Vi uppnådde god framgång under 2019, men mycket återstår att göra."

Ny hållbarhetsrapport från LUKOIL förväntas publiceras i juli.

Bortsett från LUKOIL finns det många andra exempel på vad företag gör för att främja miljömässig hållbarhet, inklusive Johnson & Johnson, senast i rubrikerna för sitt bidrag till att tackla pandemin.

I mer än 20 år har det tagit ledningen när det gäller att tillverka produkter för personlig vård som är miljöansvariga. Det har också initiativ som minskar avfallet under tillverkning och distribution genom användning av hållbara produkter och förpackningsmetoder där det är möjligt.

Fordonsföretag anses vara bland de tyngsta förorenarna. Ford ändrar dock denna berättelse genom en tiodelad miljöpolicy som de har genomfört i flera år. Företaget använder hållbara tyger i sina fordon medan 80% av både Focus- och Escape-fordonen är återvinningsbara. Företaget fokuserar också på bränsleeffektivitet, särskilt på sex-växlad transmission, som erbjuder en ren diesel tunga lastbilar.

Disney, ett annat exempel, använder noll netto direkta växthusgasutsläppspolicyer inom alla sina anläggningar medan datorjätten Hewlett-Packard är ett av de första företagen som har rapporterat om sina växthusgasutsläpp. De har också initierat planer som syftar till att minska utsläppen och minska de giftiga ämnen som används vid tillverkning av sina produkter som patroner.

Ebay är ett annat företag med fokus på hållbar miljö. Företaget har gjort det möjligt för människor att byta eller återanvända varor istället för att kasta dem medan Google har visat sitt engagemang för att gå grönt genom initiativ som att driva sina anläggningar med förnybara energikällor, vara värd för bondemarknader samt hållbara matlagningsseminarier och ta med getter för att klippa gräs.


På andra håll är Viatris ett globalt sjukvårdsföretag som bildades i november 2020 med en personalstyrka på över 40,000 XNUMX. I Europa är det ett av de ledande läkemedelsföretagen. Europechef Viatris Eric Bossan berättade för den här webbplatsen: "Hållbarhet för oss hänvisar till den långsiktiga hållbarheten av vår totala prestation.

"Viatris ger människor världen över att leva friskare i alla skeden av livet. Som en del av det åtagandet upprätthåller vi hållbar och ansvarsfull verksamhet och arbetar flitigt för att minska vår miljöpåverkan."

Bossan tillade: "Vi har en integrerad strategi som fokuserar på att hantera vår vattenanvändning, luftutsläpp, avfall, klimatförändringar och energipåverkan. Några exempel på våra ansträngningar är: vi ökade användningen av förnybar energi med 485% under de senaste fem åren, och alla webbplatser från vårt äldre företag Mylan på Irland - ett land där vi har flest platser i Europa - använder 100% förnybar energi. "

Elektricitet till sammankoppling

Kommissionen godkänner grekiska åtgärder för att öka tillgången till el för PPC: s konkurrenter

publicerade

on

Europeiska kommissionen har enligt EU: s antitrustregler gjort juridiskt bindande åtgärder som Grekland föreslagit för att låta konkurrenterna till Public Power Corporation (PPC), den grekiska statliga elägaren, köpa mer el på längre sikt. Grekland lade fram dessa åtgärder för att undanröja den snedvridning som skapades av PPC: s exklusiva tillgång till brunkolseldad produktion, som kommissionen och unionsdomstolarna hade funnit för att skapa ojämlikhet på de grekiska elmarknaderna. De föreslagna åtgärderna upphör att gälla när befintliga brunkolsanläggningar slutar fungera kommersiellt (vilket för närvarande förväntas 2023) eller senast den 31 december 2024.

I sitt beslut i mars 2008fann kommissionen att Grekland hade åsidosatt konkurrensreglerna genom att ge PPC privilegierade åtkomsträtt till brunkol. Kommissionen uppmanade Grekland att föreslå åtgärder för att korrigera de konkurrensbegränsande effekterna av denna överträdelse. På grund av överklaganden vid både tribunalen och EU -domstolen och svårigheter med att genomföra ett tidigare rättsmedel har sådana korrigerande åtgärder inte genomförts hittills. Den 1 september 2021 lämnade Grekland in en ändrad version av åtgärderna.

Kommissionen har kommit fram till att de föreslagna åtgärderna helt tar itu med den överträdelse som kommissionen identifierade i sitt beslut 2008, mot bakgrund av den grekiska planen att avveckla all befintlig brunkolseldad produktion senast 2023 i linje med Greklands och EU: s miljömål. Executive Vice President Margrethe Vestager, som ansvarar för konkurrenspolitiken, sa: ”Beslutet och de åtgärder som Grekland föreslår kommer att göra det möjligt för PPC: s konkurrenter att bättre skydda sig mot prisvolatilitet, vilket är en viktig del för dem att konkurrera på marknaden för el och erbjuda konsumenterna stabila priser. Åtgärderna går hand i hand med den grekiska planen att avveckla dess mycket förorenande brunkolseldade kraftverk genom att avskräcka från användningen av dessa anläggningar, helt i linje med European Green Deal och EU: s klimatmål. ”

Annons

Ett fullständigt pressmeddelande är tillgängligt nätet.

Annons
Fortsätt läsa

Biobränslen

Kommissionen godkänner ett års förlängning av skattebefrielsen för biodrivmedel i Sverige

publicerade

on

EU -kommissionen har godkänt, enligt EU: s regler för statligt stöd, förlängningen av skattebefrielsen för biodrivmedel i Sverige. Sverige har undantagit flytande biobränslen från energi och CO₂ -beskattning sedan 2002. Åtgärden har redan förlängts flera gånger, sista gången i oktober 2020 (SA.55695). Genom dagens beslut godkänner kommissionen ytterligare en förlängning av skattebefrielsen med ett år (från 1 januari till 31 december 2022). Syftet med skattefrihetsåtgärden är att öka användningen av biobränslen och att minska användningen av fossila bränslen i transporter. Kommissionen utvärderade åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd, särskilt Riktlinjer för statligt stöd för miljöskydd och energi.

Kommissionen fann att skattebefrielserna är nödvändiga och lämpliga för att stimulera produktion och konsumtion av inhemska och importerade biodrivmedel utan att onödigt snedvrida konkurrensen på den inre marknaden. Dessutom kommer systemet att bidra till både Sveriges och EU: s ansträngningar för att nå Parisavtalet och gå mot 2030 -målen för förnybar energi och CO₂. Stödet till livsmedelsbaserade biobränslen bör förbli begränsat, i linje med de trösklar som anges av reviderat direktiv om förnybar energi. Dessutom kan undantaget endast beviljas när operatörer visar att hållbarhetskriterierna uppfylls, vilket kommer att införlivas av Sverige enligt kraven i det reviderade förnybara energidirektivet. På grundval av detta drog kommissionen slutsatsen att åtgärden överensstämmer med EU: s regler för statligt stöd. Mer information kommer att finnas tillgänglig på kommissionens konkurrens hemsida, i Registret över statligt stöd under saksnummer SA.63198.

Annons

Fortsätt läsa

Energi

Biden administration syftar till att sänka kostnaderna för sol-, vindprojekt på offentlig mark

publicerade

on

By

Solpaneler ses vid Desert Stateline -projektet nära Nipton, Kalifornien, USA 16 augusti 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solpaneler ses vid Desert Stateline -projektet nära Nipton, Kalifornien, USA 16 augusti 2021. Bild tagen 16 augusti 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden -administrationen planerar att göra federala länder billigare att komma åt för sol- och vindkraftsutvecklare efter att renkraftsindustrin argumenterade i ett lobbyingstryck i år att hyresavgifter och avgifter är för höga för att dra investeringar och kan torpedera presidentens klimatförändringsagenda, skriva Nichola brudgum och Valerie Volcovici.

Washingtons beslut att se över den federala markpolitiken för förnybara energiprojekt är en del av en bredare insats från president Joe Bidens regering för att bekämpa den globala uppvärmningen genom att öka ren energiutveckling och avskräcka från borrning och kolbrytning.

"Vi inser att världen har förändrats sedan förra gången vi tittade på detta och uppdateringar måste göras", säger Janea Scott, seniorrådgivare till USA: s inrikesdepartements biträdande sekreterare för mark och mineraler, till Reuters.

Annons

Hon sa att administrationen studerar flera reformer för att göra federala länder enklare för sol- och vindföretag att utveckla, men gav inte detaljer.

Drivet till enklare tillgång till vidsträckta förbundslanden understryker också den förnybara energibranschens glupska behov av nytt areal: Biden har ett mål att avkarbonisera kraftsektorn till 2035, ett mål som skulle kräva ett område större än Nederländerna för solindustrin ensam, enligt forskningsföretaget Rystad Energy.

Det handlar om ett hyres- och avgiftssystem för federala sol- och vinduthyrningar som är utformade för att hålla priserna i linje med närliggande jordbruksmarkvärden.

Annons

Enligt den policyn, som genomfördes av president Barack Obamas administration 2016, betalar några större solprojekt 971 dollar per hektar per år i hyra, tillsammans med över 2,000 XNUMX dollar årligen per megawatt kraft.

För ett nyttoprojekt som täcker 3,000 hektar och producerar 250 megawatt kraft är det en flik på cirka 3.5 miljoner dollar varje år.

Hyrorna för vindprojekt är i allmänhet lägre, men kapacitetsavgiften är högre på $ 3,800, enligt en federal avgiftsschema.

Industrin för förnybar energi hävdar att avgifterna från inrikesdepartementet inte är synkroniserade med privata markhyror, som kan vara under $ 100 per tunnland, och kommer inte med avgifter för producerad kraft.

De är också högre än federala hyror för olje- och gasborrhyreskontrakt, som löper på $ 1.50 eller $ 2 per år per tunnland innan de ersätts av en 12.5% produktions royalty när petroleum börjar flöda.

"Innan dessa alltför betungande kostnader har lösts kommer vår nation sannolikt att missa att leva upp till sin potential att distribuera hemodlade rena energiprojekt på våra offentliga marker - och de jobb och ekonomiska utveckling som följer med det", säger Gene Grace, generaladvokat för ren energihandelsgrupp American Clean Power Association.

Industrin för förnybar energi har historiskt sett förlitat sig på privat areal till stora projekt. Men stora delar av obruten privat mark blir knappa, vilket gör federala marker till de bästa alternativen för framtida expansion.

Hittills har inrikesdepartementet tillåtit mindre än 10 GW sol- och vindkraft på sina mer än 245 miljoner tunnland federala marker, en tredjedel av vad de två industrier förväntades installera rikstäckande bara i år, enligt Energy Information Administration .

Solindustrin började lobbyisera i frågan i april, när Large Scale Solar Association, en koalition av några av landets främsta solutvecklare - inklusive NextEra Energy, Southern Company och EDF Renewables - lämnade in en framställning till Interiors Bureau of Land Management som bad om lägre hyror på nyttoprojekt i landets blåsiga öknar.

En talesperson för gruppen sa att industrin inledningsvis fokuserade på Kalifornien eftersom det är hem för några av de mest lovande solytorna och för att land runt stora stadsområden som Los Angeles hade uppblåsta bedömningar för hela län, även på ökenareal som inte är lämpligt för jordbruk.

Tjänstemän på NextEra (NEE.N), Södra (SON), och EDF kommenterade inte när de kontaktades av Reuters.

I juni sänkte presidiet hyrorna i tre Kaliforniens län. Men solrepresentanter kallade åtgärden otillräcklig och hävdade att rabatterna var för små och att megavattkapacitetsavgiften förblev kvar.

Advokater för både solföretagen och BLM har diskuterat frågan i telefonsamtal sedan dess, och ytterligare samtal är planerade till september, enligt Peter Weiner, advokaten som representerar solkoncernen.

"Vi vet att de nya personerna på BLM har haft mycket på tallrikarna", sa Weiner. "Vi uppskattar verkligen deras hänsyn."

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend