Anslut dig till vårt nätverk!

Energi

"Italien har åtagit sig att snabbt minska vårt beroende av rysk gas", säger Draghi

DELA MED SIG:

publicerade

on

Både kommissionens ordförande Ursula Von Der Leyen och Italiens premiärminister Mario Draghi fördömde tillsammans Vladimir Putins fortsatta aggression mot Ukraina. De ska diskutera den konflikten och EU:s svar samt ansträngningar för att diversifiera europeiska energiresurser.

"Europeiska unionen har visat en extraordinär grad av enighet och vi står enade i att försvara Ukraina mot invasionen av Ryssland", sa Draghi. "Vi står enade i att införa sanktioner mot Moskva. Vi står enade i att svara på vädjan från president Zelenskyy, som har begärt humanitärt, ekonomiskt och militärt bistånd för att försvara sitt land från den ryska militära invasionen.”

Denna konferens kommer bara en dag innan kommissionen ska tillkännage ett förslag som syftar till att säkerställa mer ren, prisvärd och hållbar energi. Förslaget har två huvudprinciper, att minska utsläppen och att minska EU:s beroende av gasimport. Eftersom sanktionerna mot Ryssland mot Ukraina fortsätter att påverka EU:s gaspriser, stöder kommissionen mer energiproduktion i EU med förnybara medel. 

"I huvudsak kommer vi att diskutera diversifiering, omorganisation och kompensation," sa Draghi. "Italien har åtagit sig att snabbt minska vårt beroende av rysk gas."

Både kol- och gaspriserna har stigit stadigt, vilket har lett till att vissa europeiska energileverantörer gått i konkurs och lagt enorma kostnader på vissa energiintensiva sektorer. Det nya förslaget från kommissionen kommer sannolikt att erbjuda statligt stöd till energiföretag samt underlätta produktionen av nyare förnybara energikällor.

Dela den här artikeln:

Annons

Trend