Anslut dig till vårt nätverk!

Kärnenergi

Kärnkraft: En långsiktig lösning på Europas energibehov

DELA MED SIG:

publicerade

on

European Conservatives and Reformists Group (ECR) har signalerat stöd för EU-kommissionens förslag att inkludera kärnenergi och fossil gas i den så kallade "Taxonomy Regulation", som anger kriterierna för gröna investeringar. "Utan främjande av kärnenergi kan scenariot med höga energipriser förvärras i framtiden. När det gäller att effektivt minska utsläppen är det bara kärnenergi som erbjuder en realistisk möjlighet att uppnå nödvändig energistabilitet, säger ECR:s miljöutskott. Samordnare sa Alexandr Vondra. "Utan kärnkraft kommer Green Deal inte att fungera. Det kommer att bli betungande och kostsamt för breda delar av befolkningen.”

Med deras stöd har ECR-gruppen inte för avsikt att ge kommissionen en blankocheck. Djävulen finns i detaljen: Naturgas kan bara fungera som en användbar överbryggningsteknik om villkoren för dess användning inte är för strikta utan realistiska och genomförbara.

ECR-samordnaren i budgetutskottet Bogdan Rzońca sa: "En klimatanpassad energiomställning måste erbjuda tillväxtmöjligheter och vara genomförbar i varje europeisk region. Annars kan hela omställningsprojektet äventyras.

"Gas och kärnkraft kan generera en stabil och prisvärd energiförsörjning och snabbt minska utsläppen om de får ordentlig tillgång till det kapital som behövs."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend