Anslut dig till vårt nätverk!

Kärnenergi

G7-ministrarna uppmuntrades att stödja befintliga och nya kärnkraftsprojekt

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

â € <Mot bakgrund av G7:s klimat-, energi- och miljöministermöte i Sapporo, Japan, har nucleareurope – tillsammans med sina internationella partner – utfärdat ett uttalande som uppmanar regeringarna att erkänna kärnkraftens ovärderliga roll för att möjliggöra en ren och hållbar energiframtid, Pressmeddelande.

"Med tanke på de utmaningar som vi står inför när det gäller att minska koldioxidutsläppen i våra ekonomier och säkerställa en säker energiförsörjning, måste alla aktörer samarbeta för att förlänga livslängden för den befintliga kärnkraftsflottan så länge som det är tekniskt och ekonomiskt möjligt", säger nucleareurope-chefen. General Yves Desbazeille: "Vi behöver dessutom politik som kommer att stödja finansieringen och byggandet av nya kärnkraftsprojekt."

Enligt uttalandet – undertecknat av nucleareurope tillsammans med Canadian Nuclear Association, Japan Atomic Industrial Forum, Nuclear Energy Institute (USA), Nuclear Industry Association (UK) och World Nuclear Association – uppmuntras G7-länderna att:

  • Maximera utnyttjandet av befintliga kärnkraftverk (NPP)
  • Påskynda utbyggnaden av nya kärnkraftverk
  • Stöd internationellt samarbete och kärnkraftsförsörjningskedjan
  • Utveckla en finansiell miljö som främjar investeringar i kärnkraft
  • Maximera effektiviteten i internationella regleringar
  • Stödja innovativ kärnteknisk utveckling
  • Främja allmänhetens förståelse för kärnenergi
  • Samarbeta internationellt för att dela bästa praxis
  • Stöd länder som nyligen har infört, eller överväger, kärnenergi

 Klicka här för att ladda ner uttalandet i sin helhet.

Om nucleareurope: nucleareurope är den Brysselbaserade branschorganisationen för kärnenergiindustrin i Europa. Medlemskapet i nucleareurope består av 15 nationella kärnkraftsföreningar och genom dessa sammanslutningar representerar nucleareurope nästan 3,000 1,100,000 europeiska företag som arbetar i branschen och stödjer cirka XNUMX XNUMX XNUMX jobb.

Kontakta Jessica Johnson för mer information: [e-postskyddad]

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

trend