Anslut dig till vårt nätverk!

Miljö

Nantes - EU: s grönaste!

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Nantes”Jag gratulerar Nantes för att ha fått titeln European Green Capital 2013, en titel som medför ett stort ansvar, - sade kommissionär Potočnik idag vid ceremonin som hedrade Nantes, Frankrikes sjätte största stad, och tog över titeln European Green Capital från Vitoria-Gasteiz i Spanien. Nantes tilldelades titeln European Green Capital 2013 efter en intensiv tävling i hela Europa under 2010. - '' Priset erkänner miljöprinciper, inklusive inom lokala bidrag till hållbar transport och mark, gröna stadsområden, vattenförbrukning och kampen mot globala klimatförändringar. "

Nantes har många "gröna" referenser som hjälpte den att vinna titeln. Till exempel: Alla i Nantes bor inom 300 meter från ett grönt område. Det finns 57 m² grönt område per person. Det finns 100,000 träd i staden15% av invånarna använder kollektivtrafik dagligenNantes har en ambitiös. Klimathandlingsplan för att minska koldioxidutsläppen med 2% per capita fram till 30 jämfört med 2020. 200360% av landområdet i Nantes är antingen jordbruks- eller ett grönt område. Staden har fyra Natura 2000-platser och 33 naturliga zoner med blommor, djurliv eller ekologiskt intresse. Nantes har också producerat en vandringsutställning som heter Aéroflorale II.

Utställningen, som kommer att turnera i europeiska städer under 2013, har en show som kallas "växtekspeditionen", som visar Nantes bidrag till miljövänliga metoder och ökar medvetenheten om European Green Capital Award genom biologiska experiment och upptäckter. Bryssel kommer att välkomna Aéroflorale i maj 2013. Nantes har också tagit fram en omfattande kalender med evenemang för att dela sina erfarenheter med världen och fira stadens prestationer. Kalendern inkluderar det femte världsforumet för mänskliga rättigheter med titeln "Hållbar utveckling / mänskliga rättigheter: en gemensam kamp?" (Maj 5); den 2013: e Ecocity-konferensen (september 10); och det tredje världsmötet i Mexikos paktsavtalsstäder i Ecocity Builders-rörelsen.

 

Anna van Densky

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

trend