Anslut dig till vårt nätverk!

Aviation / flygbolag

De gröna kritikerna av ledamöternas omröstning om luftfartsutsläpp

DELA MED SIG:

publicerade

on

0 ,, 15661475_303,00Ett avtal om att se över hur luftfartssektorn ingår i EU: s system för handel med utsläppsrätter godkändes i dag av Europaparlamentet. De gröna slog till avtalet, vilket skulle förlänga uteslutningen av internationell luftfart från EU: s system för handel med utsläppsrätter med ytterligare fyra år.

Efter omröstningen sade talesman för den gröna klimatförändringen Satu Hassi (MEP, Finland): "MEPs har idag röstat för att släppa större delen av flygsektorn för sin växande klimatpåverkan i utbyte mot det vaga hoppet om framtida globala åtgärder. Exkluderar internationell luftfart från systemet för handel med utsläppsrätter under ytterligare fyra år kommer att innebära ytterligare fyra års tillväxt av flygutsläpp, vilket undergräver utsläppsminskningarna från de flesta andra EU-sektorer.

"Den ursprungliga lagstiftningen, inklusive luftfart i EU: s system för handel med utsläppsrätter, täcker en tredjedel av de globala flygutsläppen. Det är vårdslöst att demontera detta effektiva klimatpolitiska instrument i utbyte mot ett vagt löfte om ett globalt system i en avlägsen framtid utan garantier för miljöintegritet eller ambition. Airbus och de europeiska flygbolagens åtgärder för att undergräva EU: s klimatpolitik har varit skamlösa och diskrediterar sektorn som en konstruktiv partner för framtiden. ”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend