Anslut dig till vårt nätverk!

Banking

Saker vi lärde oss i plenum: Bankfack, utstationerade arbetare, hjälp vid naturkatastrofer

DELA MED SIG:

publicerade

on

european-parlamentet-strasbourg1A reform of Europe’s banking system, quicker aid for member states hit by natural disasters and stricter checks for workers posted abroad… It might have been the last plenary session before the European elections in May, but MEPs managed to approve many new laws that will benefit Europeans for years to come. Read on for an overview of the main legislative proposals that were adopted this week (14-17 April).

EU är ett steg närmare en bankunion efter att parlamentsledamöterna den 15 april (tisdag) godkände planerna för att avveckla problem med banker och skydda insättningar under 100,000 XNUMX euro. Banker, inte skattebetalare, bör bära kostnaderna för att stötta banker som fallerar.

The European Parliament backed on Tuesday a mandatory ‘made in’ label indicating the country of origin for non-food products to replace the current voluntary system. This would make it easier to trace the origin of potentially dangerous or non-compliant goods.

När nästan nio av tio lätta plastpåsar slängdes efter att de bara använts en gång, röstade parlamentet på onsdagen för att minska deras användning i EU med 50 % till 2017 och med 80 % till 2019.

Alla EU-invånare, även om de är hemlösa, kommer att ha rätt till ett bankkonto som ger tillgång till grundläggande betaltjänster för en liten avgift eller ingen avgift alls, enligt nya regler som godkändes av parlamentet på tisdagen.

På tisdagen antog parlamentsledamöterna regler för att begränsa högfrekvent handel, där komplexa datoralgoritmer utför enorma mängder affärer på bråkdelar av en sekund. Detta kan orsaka volatilitet på aktiemarknaden och prisfluktuationer för små investerare.

Medlemsstater som drabbats av översvämningar eller andra naturkatastrofer kommer att få stöd mycket snabbare efter att parlamentsledamöterna godkände nya regler för EU:s solidaritetsfond på onsdagen.

Annons

MEPs warned against the dangers of nationalism and emphasised the importance of a united and strong Europe for peace and stability during a debate on Wednesday to mark the First World War’s centenary.

Européer kommer att kunna ta med sig sina fulla pensionsrättigheter när de flyttar till en annan del av EU, tack vare ett förslag som antogs av parlamentet på tisdagen.

Små investerare skulle ha rätt att få nyckelinformation om investeringsprodukter i ett kort dokument för att möjliggöra enkla jämförelser med andra produkter, enligt regler som godkändes av parlamentsledamöterna på tisdagen.

Ledamöterna godkände på onsdagen nya lagar för att skydda arbetstagare som är utstationerade utomlands och se till att minimiregler för anställning upprätthålls för att undvika illojal konkurrens på arbetsmarknaden.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend