COP20 klimatförhandlingarna: delegation från Europaparlamentet att delta Lima toppmöte

20141105PHT77404_originalEn 12 stark delegation parlamentsledamöter kommer att delta i FN: s klimatkonferens i Lima, Peru, från måndag till fredag ​​(8-12 december). Den 20th partskonferensen (COP20) syftar till att fastställa strukturen för ett globalt och bindande klimatavtal som ska ingås i Paris i 2015. I röstade för en resolution förra månaden, Europaparlamentet upprepade EU: s åtagande att få på rätt spår för en under 2 ° C varmare klimat scenario, och lovade att öka EU: s bidrag till den gröna klimatfonden (GCF).

Delegationsmedlemmarna kommer bland annat att träffas verkställande sekreterare för FN: s klimatkonvention om klimatförändringar, Christiana Figueres, och ordföranden för den mellanstatliga panelen för klimatförändringar (IPCC) Rajendra Kumar Pachauri. De kommer att diskutera frågor med nyckelförhandlare och möta motsvarigheter från andra parlament, samt lokala och internationella icke-statliga företrädare.
"I Lima, kommer vår utmaning är att övertyga alla parter och andra intressenter som vi alla behöver komma överens om och genomföra en ambitiös klimatpolitik, först och främst för att rädda vår planet, men också för att skapa arbetstillfällen och främja en hållbar tillväxt" sade delegationens ordförande Giovanni La Via (EPP, IT). "Detta kräver att kliva upp våra ansträngningar inom det internationella samfundet. Framgång har uppnåtts på EU: s mål för minskade utsläpp av växthusgaser, men vi måste se till att detta sker internationellt också ", tillade han.

"Paris allians" som krävs före 2015
"Hittills har USA och Kina har blockerat vägen, men det verkar som om de nu tar klimatförändringarna på allvar. Som de största världs förorenarna, deras bidrag kommer att vara avgörande ", sade delegationen vice ordförande Jo Leinen (S & D, DE).

"Men EU måste förbli i frontlinjen och mäklare bästa möjliga affär. Så Lima och Paris nästa år kommer att testa EU-diplomati. En slags "Paris allians" för ett rättsligt bindande klimatavtal bör inrättas för att garantera framgång ", tillade han.

Presskonferens, sidoevenemang Europaparlamentet
Delegation stol Giovanni La Via håller en gemensam presskonferens med EU: s klimat- och energikommissionär Miguel Arias Cañete onsdagen 10 December 11.00h (Lima, PET) 17.00h (Bryssel, CET). Händelsen kommer att webstreamed. Delegationen kommer också att hålla en offentlig "side event" med hög nivå panel om klimatfinansiering på onsdag, 13.00 PET, 19.00 CET.

lima möte
COP 20 är 20th mötet i konferensen för parterna i FN: s ramkonvention om klimatförändringar. Polisen är det högsta beslutande organet i konventionen. Alla regeringar som är parter i konventionen finns representerade på polisen, där de granskar och främja genomförandet av konventionen.
delegerings medlemmar

Giovanni LA VIA (PPE) - Ordförande för delegationen

 1. Jo Leinen (S & D) - vice ordförande i delegationen
 2. Jerzy BUZEK (EPP)
 3. Karl-Heinz Florenz (EPP)
 4. Ms Elisabetta Gardini (PPE)
 5. Herr Seb DANS (S & D)
 6. Kathleen Van Brempt (S & D)
 7. Ian Duncan (ECR)
 8. Herr Gerben-Jan Gerbrandy (ALDE)
 9. Merja Kyllönen (GUE / NGL)
 10. Herr Bas Eickhout (Verts / ALE)
 11. Mr Valen MAZURONIS (EFDD)
Mer

Taggar: , , , , , , , ,

Kategori: En framsida, CO2 utsläpp, Miljö, EU, EU, Europaparlamentet, Politik, Återvinning, Förnybar energi, Toppmöten