Anslut dig till vårt nätverk!

Klimatförändring

Liberaler och demokrater motvilligt tillbaka måttliga reformer i EU #CarbonMarket

DELA MED SIG:

publicerade

on

eu-policyToday (15 February), the ALDE Group in the European Parliament reluctantly backed the outcome of a vote on reforms in the EU’s carbon market. Although plans to strengthen the system and reduce the glut of emission allowances should have been stricter, the vote does moderately strengthen the climate ambition of the system. The vote also increases pressure on EU governments to speed up negotiations on one of the key pillars of EU climate policy.

ALDE anser parlamentets ståndpunkt en förbättring jämfört med kommissionens ursprungliga förslag. Parlamentets förslag kommer emellertid inte att räcka för att få alla industrisektorer på en realistisk väg mot en nollkolonekonomi, som överensstämmer med Parisavtalet.

ALDE-skuggföredraganden och miljöutskottets koordinator Gerben-Jan Gerbrandy:

"Dagens kolmarknadsreformer är politiskt bästa möjliga men uppfyller inte den nödvändiga ambitionsnivån i parisavtalet. Vi skulle ha velat se en strängare kolmarknad, med mindre statligt stöd och färre undantag. Men i balans kommer detta paket att flytta oss framåt. Nu måste EU: s miljöministrar, som möts om två veckor, snabbt komma överens om en konstruktiv förhandlingsposition."

Fredrick Federley MEP, föredragande för yttrandet från ITRE-utskottet i Europaparlamentet sa:

"Given the unambitious reforms set out earlier by EU leaders, we’ve taken some steps forward. But if these measures don’t do the job, we must stand ready for further reforms in the mid-term review. The carbon market must encourage low carbon innovation in order to reach our long term climate targets and for European industry to maintain a competitive edge in the green transition. "

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend