Anslut dig till vårt nätverk!

Miljö

Rapport ger "hälsokontroll" av landskapet i EU:s #kemiska industri

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kemisk faraCefic har publicerade ny analys som profilerar den kemiska industrin i varje europeiskt medlemsland såväl som övergripande för Europa.

Analysen visar en ögonblicksbild av de upplevda styrkorna och svagheterna hos varje nationell kemisk industribas. Den visar till exempel att den högutbildade arbetskraften och betoningen på högteknologiska förädlingsprodukter hjälper europeiska företag att sticka ut på världsmarknaden. Den interaktiva webbplatsen guidar dig genom industrins industrier i Europa. Den ger insikt i nyckeltal per deltagande medlemsstat såsom omsättning, sysselsättning och en individuell översikt per land som levereras av ordföranden för varje nationell kemikaliefederation.

EU:s kemiska industri är en av de största europeiska industrisektorerna och sysselsätter över 1.2 miljoner direkt i till stor del högkvalificerade jobb. Kemikalieföretag tillhandahåller nyckelråvaror till andra sektorer som bil- och konstruktionsindustri och omfattande moderna produkter som används i produkter från vind- och solenergiteknik till högpresterande textilier och smart elektronik, såväl som livräddande läkemedel och vidare över hela världen . Den kemiska industrin har löst några av de mest utmanande problemen som regeringar, medborgare och samhället har ställt till med. Utan dess uppfinningar och produkter skulle vår nuvarande levnadsstandard helt enkelt inte vara möjlig.

Mer information

Klicka här för att kolla in landskapet i EU:s kemiska industri

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend