Anslut dig till vårt nätverk!

Djurtransporter

#Djurvälfärd ses av Europa som en prioritet för att utnyttja globaliseringen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Eurogroup for Animals välkomnar starkt inkluderingen av djurskydd i en Kommissionens reflektionsdokument om harmonisering av globaliseringen släpptes den 10 maj 2017. Detta är ett steg framåt för EU:s handelspolitik och djurskydd, men det är inte slutet. Djurens välfärd uppmärksammas allt mer, men fortfarande otillräcklig i den europeiska handelspolitiken.

Jeppe Kofod, vice ordförande för S&D-gruppen och Intergruppen för djurens välfärd och bevarande av djur drev starkt på att detta skulle prioriteras. Han säger: ''Detta öppnar verkligen många dörrar för djurskyddsorganisationer över hela Europa. Nu har vi något att ställa både kommissionen och medlemsländerna till svars för. Nu måste våra gemensamma ansträngningar för att ta tillvara globaliseringen också innehålla dedikerade åtaganden för att säkerställa djurens välfärd. Att inkludera djurskydd som en prioritet i EU:s handelspolitik är avgörande i våra ansträngningar att se till att inga djur lider i onödan på grund av förändrade handelsmönster, ökad export eller andra effekter av globaliseringen.''

Reineke Hameleers, chef för Eurogroup for Animals, sa: "Vi välkomnar det erkännande och prioritet som ges åt djurens välbefinnande som anges i kommissionens reflektionsdokument. Detta är ett positivt tecken på att skyddet av djur inte har förts ned på EU:s agenda. Nu måste vi fortsätta ansträngningarna och se framåt mot frihandelsavtal som är ett av de bästa medel som EU har för att bidra positivt till att utveckla och påverka djurskyddet utomlands. Eurogruppen för djur skulle välkomna ytterligare uttalanden som stöder en sådan strategi i den europeiska handelsagendan."

Avskaffande av tullar, tilldelning av tullkvoter och ökat regelsamarbete för animaliska produkter kan utgöra ett betydande hot mot europeiska standarder för djurskydd.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend