#Conservatives "är verkligen de bästa naturvårdarna"

| Kan 28, 2018

Europas politiker och politiker, akademiker, media och näringsliv diskuterade rollen som fri marknad och innovation för att lösa miljöproblem på Solvay Library på 24 maj. De livliga debatterna var värd för Alliansen av konservativa och reformister i Europa (ACRE) inom ramen för sitt andra blågröna toppmöte. Högtalarna fokuserade på två huvudämnen av diskussion: förvaltarskap och innovation.

Blue-Green Summit II var också ett tillfälle för professor Hannes Gissurarson från Islands universitet att starta sin senaste studie om Grön kapitalism: Hur man skyddar miljön genom att definiera privata egendomsrättigheter. ACREs toppmöte var den perfekta plattformen för honom att lyfta fram hur mekanismerna på den fria marknaden kan användas för att lösa eller åtminstone minska miljöproblem, sådan utarmning av naturresurser, förorening och eventuell utrotning av värdefulla arter.

Debatten startade med en keynote-adress från Sir Roger Scruton, en av de ledande konservativa tänkarna idag. En fast troende på konservativa makt att bevara framtida generationer betonade Sir Roger att konservatismens väsen var att tro att civila samhällen och privata medborgare skulle hitta lösningar för att ta itu med de aktuella frågorna endast inom en frimarknadsmiljö. Den konservativa rörelsen har rätt sätt att investera i innovation och forskning.

Samma idé upprepades av Debbie Dooley, co-grundare för teapartners rörelse och president för konservativa för energifrihet. Miljöaktivisten påpekade att lösningar inte kommer att skapas tack vare alltför stora regler eller regeringens mandat, men det bör baseras på individfrihet, innovation och fri marknad. Hon förklarade vidare att regeringen bör främja miljön som stimulerar innovationer och konkurrens.

Dato Lee Yeow Chor, ordförande i Malaysiska Palmolja rådet fortsatte på samma tankegång och beskrev den stora roll palmolja industrin har i denna era av förnybar energi. Palmoljaindustrin skapade flera framgångshistorier i utvecklingsländer och har förbättrat tusentals bönder. Medan privata sektorer återinvesterade miljoner i ny teknik och innovation, varnade han regeringar, framförallt de i Europa, för att inte införa överdrivna bestämmelser på palmolja eftersom det skulle kunna hindra företagare och industrier att investera och förnya sig.

Panelen på Trusteeship sammanförde Nick Wood-Dow, grundare av Tory Green Initiative, Sam Hall, forskningschef vid Bright Blue (Storbritannien), Dato Lee Yeow Chor, ordförande för Malaysias Palm Oil Council och András Inotai, seniorrådgivare till miljökommissionär Karmenu Vella. Nick Wood-Dow började med att betona vikten av att hålla miljöprojekt och initiativ levande efter Brexit. Medan konservativa gör de bästa naturvårdarna, illustrerade Nick Wood-Dow sin punkt genom att kasta ljuset på Margaret Thatchers långsiktiga planer för att stimulera Storbritanniens ekonomi och engagemang i miljöinitiativ. Sam Hall kom överens och tillade att lösningar på miljöproblem var innovation. Dato Lee Yeow Chor gav konkret exempel på hur staternas ingrepp skulle kunna undergräva skapandet av lösningar. Slutligen upprepade András Inotai att EU: s politik inte bara skyddar medborgarna utan också gynnar företagen. Han betonade att konsekvensbedömningar försöker bedöma alla möjliga konsekvenser för företagen för att undvika oavsiktliga resultat.

Adina-Ioana Vălean MEP, ordförande i utskottet för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet var också närvarande vid det blågröna toppmötet där hon betonade teknikens roll för en hållbar framtid. Hon tillade att dessa få år har präglats av en mental mentalitet för att hitta bättre och renare alternativ, med investerare som är mer medvetna om de produkter som de erbjuder till konsumenterna. MEP erkände att enbart politik inte kan ge den önskade förändringen, och hon betonade korrekt att investerare och företag alltid har varit de som möjliggjorde innovation.

Innovationspanelen var välbalanserad med högtalare som Datuk Franki Anthony Dass, som representerar en av de största hållbara palmoljeproducenterna i Malaysia, Zoltan Reng, VD för en av de största bioetanolproducenterna i Central Östeuropa - Hungrana och Debbie Dooley. Trots att de kanske inte är på samma sida varje dag, är de alla överens om de negativa följderna av överreglering på miljön och att det finns stycken lagstiftningar som inte följde en grundlig konsekvensbedömning och skapat oavsiktliga konsekvenser, påverkat investeringar och innovation.

Återigen samlade konservativa experter för att inveckla en livlig debatt och hitta en lösning på de problem som miljön står inför idag.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: ,

Kategori: En framsida, Biologisk mångfald, Biobränslen, Klimatförändring, Miljö, EU

Kommentarer är stängda.