#CleanMobility för renare luft: Nya kommissionsägda utsläppslaboratorier

| Oktober 12, 2018

Efter antagandet av den nya EU-typgodkännandeförordningen investerar kommissionen i ytterligare två toppmoderna utsläppstestanläggningar, VELA (Vehicle Emissions Laboratories), som kommer att drivas av kommissionens gemensamma forskningscenter (GFC) ).

Ren luft är en topp kommissionens prioritering som återkallas i Ren luft för all kommunikation i maj. Att säkerställa att bilens utsläpp mäts exakt är ett av många olika åtgärder som kan användas för att nå vårt mål. Efter samråd med berörda parter och officiellt antagande på EU-nivå blev nya, mer exakta utsläppstester obligatoriska i 2017.

EU har också reviderat rambestämmelserna för typgodkännande och marknadskontroll, som kommer att tillämpas från september 2020. Som planerat lägger kommissionen nu till två VELA-laboratorier till de nuvarande fyra för att kunna utföra marknadskontroller av bilar oberoende av medlemsstater. De två nya laboratorierna är klara i februari 2019 och planeras att starta i 2020 för att testa bilar i laboratoriet (WLTP) och i riktiga körlägen (RDE).

De nya typgodkännandebestämmelserna kommer att göra det möjligt för kommissionen att vidta direkta åtgärder med en EU-omfattande återkallelse av fordon som inte överensstämmer. För närvarande är det medlemsstaternas ansvar och återkallande priser, vilket Kommissionen offentliggör regelbundet, skiljer sig väsentligt över hela Europa. Igår diskuterade miljörådet den relaterade frågan om luftkvalitetsproblem och begagnade dieselbilar. Kommissionär för miljö Karmenu Vella representerade kommissionen och betonade att "priserna på begagnade dieselbilar släpper och det gör vissa människor glada, men många andra lider av dålig luftkvalitet. Vi kan inte tillåta att flytta lokala luftkvalitetsproblem från väst till öst inom unionen genom att exportera förorenande dieselbilar. "

A webbobjekt På VELA testanläggningar finns online.

Taggar: , ,

Kategori: En framsida, CO2 utsläpp, Miljö, EU, Europeiska kommissionen, Förorening, Fordonsutsläpp