Anslut dig till vårt nätverk!

Cirkulär ekonomi

Europeiska kommissionen går samman med världens akvarier för att bekämpa #PlasticPollution

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen går samman med FN:s miljöprogram och andra internationella partner för att starta en koalition av akvarier för att bekämpa plastföroreningar. Akvarier över hela världen kommer att organisera permanenta aktiviteter i sina anläggningar och kommer att uppmanas att ändra sina upphandlingspolicyer, till exempel i matsalar och butiker, för att eliminera alla engångsartiklar av plast.

Målet är att ha minst 200 akvarier ombord senast 2019 för att öka allmänhetens medvetenhet om plastföroreningar och vi har redan till dags dato 106 bekräftade akvarier från 33 länder, varav 67 baserade i EU. Detta kampanjmeddelande följer den överväldigande omröstningen i Europaparlamentet denna vecka om kommissionens förslag att förbjuda viss engångsplast senast 2021.

Uppmaningen till globalt samarbete är ett av de officiella åtaganden som tillkännages av Europeiska unionen vid den 5:e upplagan av 'Vår Oceans internationella konferens den 29-30 oktober på Bali. Vid det tillfället sa EU-kommissionären för miljö, havsfrågor och fiske Karmenu Vella: "Europeiska kommissionen har arbetat i 18 månader för att instifta och bygga denna globala koalition. Akvarier är ett fönster till vårt hav. Med sina samlingar och deras utbildning program visar de oss vad vi behöver skydda, och de inspirerar morgondagens havsälskare varje år. Detta kommer att mobilisera dem att tänka om hur vi använder plast.

Ett pressmeddelande finns nätet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend