Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Kommissionär Miguel Arias Cañete i #Kina för att träffa klimatförhandlare

DELA MED SIG:

publicerade

on

Klimatkommissionär och energikommissionär Miguel Arias Cañete (avbildad) är i Peking, Kina idag (9 november) för att utbyta åsikter med kinesiska myndigheter inför det globala klimatmötet COP24, som äger rum i Katowice, Polen i början av december.

Kommissionär Cañete kommer att möta bilateralt med den särskilda representanten för klimat Xie Zhenhua och ekologi- och miljöministern Li. Tillsammans med inledande kommentarer från Zhenhua kommer han också att hålla ett tal vid Tsinghua University Institute for Climate Change and Sustainable Development idag (fredag ​​9 november).

Tidigare i år, utfärdade EU och Kina ett gemensamt ledaruttalande som visar deras åtagande att intensifiera sitt politiska, tekniska, ekonomiska och vetenskapliga samarbete om klimatförändringar och ren energi för att driva på en världsomspännande omvandling till en blomstrande ekonomi med låga koldioxidutsläpp och klimattålig. och samhället och systemet för rent energi.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend