Anslut dig till vårt nätverk!

Klimatförändring

Avtal om #CO2 framtida utsläppsminskningar för nya personbilar och skåpbilar överenskommet – rådets oförmåga att leva upp till internationella klimatåtaganden hämmar verkliga framsteg

DELA MED SIG:

publicerade

on

Förhandlingar om CO2-reduktionsstandarder för nya bilar och skåpbilar avslutades i går kväll, med ett avtal om att nå 37,5 % och 31 % CO2-utsläppsminskningar för personbilar respektive skåpbilar 2030. För 2025 måste minskningarna vara 15 % för både personbilar och skåpbilar. Europaparlamentets ståndpunkt, med stöd av ALDE, var en minskning med 20 % 2025 och 40 % minskning 2030 för både personbilar och skåpbilar.
Nils TORVALDS

Nils TORVALDS

Nils Torvalds parlamentsledamot sa: "Även om vi lyckades säkra en tydlig förbättring av 2030-målet för bilar jämfört med kommissionens ursprungliga förslag och stärkte avtalet genom att avsevärt minska olika negativa aspekter av rådets ståndpunkt, är detta avtal inte desto mindre bristfälligt vad EU parlamentet har ansett nödvändigt för att respektera Parisavtalet. Jag är besviken och ledsen över det faktum att för bara några dagar sedan i Katowice har alla institutioner och representanter från medlemsländerna, inklusive Tyskland, talat storslaget om åtaganden om klimatambition. Nu, en vanlig måndag i Bryssel, är denna ambition helt bortglömd. Oförmågan att i praktiken leverera det som betonas så mycket i tal är det som till slut hindrade oss från att göra verkliga framsteg i andra nyckelfrågor som 2025-målen. Att vi två dagar efter Katowice inte kunde komma till ett bättre resultat måste berätta sin egen historia och fungera som en ögonöppnare.

"Den lägre ambitionen på 2025-målen för personbilar och skåpbilar riskerar att vissa medlemsländer missar sina möjligheter att göra goda framsteg för att uppnå sina bindande utsläppsminskningsmål enligt EU:s förordning om insatsfördelning år 2030. Ju lägre ambition ambitionen är 2025, högre och brantare måste det bli när vi går mot 2030 och andra hälften av detta århundrade. Att fördröja nödvändiga framsteg är inte ett seriöst sätt att hantera klimatförändringarna.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend