Anslut dig till vårt nätverk!

Cirkulär ekonomi

Kommissionär Vella inleder Green Week 2019 med fokus på att implementera miljölagar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Årets upplaga av EU Gröna veckan (13-17 maj 2019) öppnas idag i Warszawa av kommissionär Karmenu Vella (avbildad). It puts the spotlight on how environmental laws are applied on the ground. EU environmental laws have a huge impact on people’s lives.

De förbättrar vatten- och luftkvaliteten, skyddar naturen och förebygger avfall. Men för att göra en verklig skillnad måste de implementeras fullt ut. I april 2019 publicerade Europeiska kommissionen en uppsättning rapporter om läget för genomförandet av miljölagar i Europa: Översyn av miljögenomförande (EIR), som också är ett verktyg för att hjälpa medlemsländer och lokala myndigheter att genomföra EU-lagstiftningen.

Granskningen sammanfattar prestationerna och utmaningarna, och 28 landrapporter visa var framstegen har varit goda och var det finns utrymme för förbättringar. Rapporterna innehåller specifika prioriterade åtgärder för varje land, varav de flesta är inom områden som luft- och vattenkvalitet, avfallshantering och naturskydd.

EU Green Week 2019 kommer att byggas kring resultaten av miljöimplementeringsöversynen och dess förslag för framtiden. Att genomföra EU:s miljöpolitik och miljölagstiftning är inte bara avgörande för en hälsosam miljö, utan öppnar också för nya möjligheter för hållbar ekonomisk tillväxt, innovation och jobb. Ett fullständigt genomförande av EU:s miljölagstiftning skulle kunna spara EU:s ekonomi med cirka 55 miljarder euro varje år i hälsokostnader och direkta kostnader för miljön.

Denna upplaga av EU Green Week innehåller evenemang över hela Europa, med det officiella invigningsevenemanget idag, 13 maj i Warszawa (Polen) och ett toppmöte på hög nivå i Bryssel den 15 till 17 maj. Avslutningen av den gröna veckan kommer att stå som värd för kommissionär Vella vid Brysselkonferensen och kommer att visa upp de politiska slutsatserna från veckan. En pressplats för kommissionen är planerad till onsdagen den 15 maj kl. 18.

Mer information finns här på programmetregistreringdirektsändning och Pressrum (även med relaterade åtgärder och aktiviteter).

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend