Anslut dig till vårt nätverk!

Miljö

#WFO fortsätter att hantera #PlasticPollution

DELA MED SIG:

publicerade

on

 

På Världsmiljödagen upprepar Waste Free Oceans sitt åtagande att skydda världens hav och vattendrag. Organisationen fortsätter sitt repetitiva program med sanerings- och saneringsprojekt för hotspots i Donaus avrinningsområde i Bulgarien, som arbetar mot Svarta havet och Donaudeltat i Rumänien. Målet är att använda så mycket som möjligt av det insamlade plastskräpet och förvandla det tillbaka till nya produkter.

Under de kommande veckorna kommer WFO också att starta en saneringsaktion i Medelhavet, runt staden Marseille, Frankrike, som arbetar sig ner mot Barcelona, ​​Spanien. Samtidigt som WFO samarbetar med lokala myndigheter, icke-statliga organisationer, företag och andra intressenter planerar WFO att delta i en regelbunden sanering i området genom att använda de specialdesignade trålarna för att samla upp flytande marint skräp.

När plasten väl har samlats in är nästa steg att hitta kreativa sätt att återanvända den. Allt fler företag börjar använda återvunnen plast för att erbjuda konsumenterna hållbara, cirkulära produkter. Genom att koppla samman företag med ett pålitligt nätverk av återvinningsföretag och omvandlare, hjälper WFO dem att skapa innovativa produkter som uppfyller de högsta standarderna för kvalitet och säkerhet, samtidigt som de bidrar till en bättre framtid för vår planet.

”Nuförtiden är världen redo och väntar på produkter som erbjuder miljölösningar snarare än fler utmaningar. Människor kräver hållbara val och är nu redo att betala för dem. I början av vår organisation var människor ännu inte medvetna om effekterna av marin nedskräpning, och de var inte heller beredda att engagera sig. Idag har det blivit tydligt att vi kan göra skillnad och varumärken har förstått vårt budskap och vårt engagemang.”, säger Alexandre Dangis, WFO-grundare.

WFO kommer att anordna en workshop under EuPC Annual Meeting i Berlin den 13 juni 2019. Evenemanget kommer att fokusera på cirkulär ekonomi och hållbarhet av plastprodukter och kommer att samla representanter för den europeiska plastindustrin, lokala och nationella myndigheter, maskintillverkare och media.

Mer information kan hittas här.

Annons

Läs mer om WFO:s pågående projekt här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend