Anslut dig till vårt nätverk!

Klimatförändring

Storbritanniens #COP26-ordförandeskap bjuder in i samarbete med #Italien

DELA MED SIG:

publicerade

on

 

Storbritannien och Italien har kommit överens om att lägga fram ett förslag om att Storbritannien ska överta ordförandeskapet för den 26:e partskonferensen (COP) till FN:s ramkonvention om klimatförändringar (UNFCCC) i partnerskap med Italien. Byggt på tidigare förslag erbjuder Storbritannien att vara värd för COP och Italien före COP-evenemanget. Storbritannien och Italien har en bevisad erfarenhet av att arbeta tillsammans för att kämpa för behovet av akuta klimatåtgärder globalt och har båda spelat en nyckelroll i att utforma ambitiösa EU-åtaganden för att uppfylla Parisavtalet.

Utrikesminister Jeremy Hunt sa: "Genom stor gemensam diplomati har vi kommit överens om ett bud på ett brittiskt COP26-ordförandeskap i partnerskap med våra vänner i Italien. Tillsammans, genom vårt fortsatta engagemang för att arbeta i Europa och internationellt, kommer vi att bygga en bättre värld för våra barn.”

Italiens miljö-, mark- och sjöskyddsminister Sergio Costa sa: "Detta partnerskap mellan Italien och Storbritannien sänder en stark signal om beslutsamt och informerat samarbete om klimatförändringar, vilket är ett tema som kräver ett paradigmbyte och som kommer att dominera vår agenda och framtida generationers.

Storbritannien och Italien ligger i framkant när det gäller att driva ambitiösa klimatåtgärder.

Båda länderna har spelat en nyckelroll i att forma ambitiösa EU-åtaganden och är aktiva medlemmar i High Ambition Coalition, som senast stod tillsammans för att stödja uttalandet om Stepping Up for Climate Ambition vid COP24.

I andan av detta samarbete, och med utgångspunkt i vår befintliga relation, presenterar Storbritannien och Italien ett förslag om att Storbritannien ska överta ordförandeskapet för den 26:e konferensen för parterna till FN:s ramkonvention om klimatförändringar i partnerskap med Italien .

Annons

Inom Pre-COP kommer Italien att stå värd för förberedande evenemang och ett betydande "ungdomsevenemang", som ett erkännande av den oproportionerliga inverkan som klimatförändringarna kommer att ha på unga människor.

Partnerskapet kommer att vara orubbligt i sitt engagemang för att uppmuntra högsta möjliga ambition genom COP26, såväl som dess fokus på att främja konkreta åtgärder som ger liv till den transformerande förändring som krävs för att frigöra Parisavtalets fulla potential.

Detta partnerskap kommer att utgöra hörnstenen i ett bredare strategiskt partnerskap för att tackla klimatförändringar och leverera ambitiösa klimatåtgärder via COP26 mellan Italien och Storbritannien, som löper genom FN:s klimattoppmöte i september, COP25, och det samtidigt brittiska G7-ordförandeskapet och det italienska G20-ordförandeskapet år 2021.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend