Anslut dig till vårt nätverk!

Österrike

#InvestmentPlan stöder en av de största vindkraftsparkerna i Österrike

publicerade

on

Europeiska investeringsbanken (EIB) och UniCredit Österrike investerar 107.4 miljoner euro för att stödja finansieringen av ett av Österrikes största vindkraftparker. Hela vindkraftsparken kommer att ha en kapacitet på 143 MW och förse cirka 90,000 2021 hushåll med el som produceras från förnybara källor. Projektet förväntas vara klart i slutet av XNUMX.

Finansieringen stöds av Europeiska fonden för strategiska investeringar, huvudpelaren i investeringsplanen för Europa. Ekonomikommissionär Paolo Gentiloni sa: ”Idag bekräftar Europeiska unionen sitt åtagande att stödja förnybar energi i Österrike och att hjälpa landet att nå sina mål för koldioxidutsläpp. Denna finansiering enligt investeringsplanen för Europa kommer att leda till byggandet av en vindkraftpark med 143 megawatt, som kommer att ge ren energi till cirka 90,000 2050 hushåll i delstaten Burgenland. Genom projekt som detta kommer vi att nå målen för European Green Deal och uppnå klimatneutralitet XNUMX ”.

Vårt projekt och avtal godkända för finansiering enligt investeringsplanen hittills har mobiliserat cirka 524 miljarder euro i investeringar, varav cirka 84 miljarder euro för energirelaterade projekt. Pressmeddelandet finns tillgängligt här.

Österrike

Kommissionen godkänner ett modifierat österrikiskt system för likviditetsstöd för att stödja företag som drabbas av koronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har funnit att vissa ändringar av ett tidigare godkänt österrikiskt system för likviditetsstöd för att stödja österrikiska företag som drabbats av koronavirusutbrottet överensstämmer med Tillfälligt ramverk för statligt stöd. Det ursprungliga systemet godkändes den 8 April 2020 under målnummer SA.56840, och föreskriver tillfälliga begränsade stödbelopp i form av (i) direkta bidrag, (ii) garantier på lån och återbetalningsbara förskott, och (iii) garantier på lån och subventionerade räntesatser på lån.

Målet med det ursprungliga systemet var att göra det möjligt för företag som drabbats av coronavirusutbrottet att täcka sina kortfristiga skulder, trots den nuvarande förlusten av intäkter orsakad av pandemin. Österrike anmälde vissa ändringar av det ursprungliga systemet, i synnerhet: i) mikroföretag eller småföretag kan nu dra nytta av åtgärden även om de ansågs vara i svårigheter den 31 december 2019, på vissa villkor, och (ii) en ökning av ordningens totala budget med 4 miljarder euro, från 15 miljarder euro till 19 miljarder euro.

Kommissionen drog slutsatsen att systemet, som modifierat, fortfarande är nödvändigt, lämpligt och proportionellt för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 bi EUF-fördraget och villkoren i den tillfälliga ramen . På grundval av detta godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd.

Mer information om det tillfälliga ramverket och andra åtgärder som vidtagits av kommissionen för att hantera den ekonomiska effekten av koronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.58640 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Fortsätt läsa

Österrike

Kommissionen godkänner österrikiskt 120 miljoner euro för att stödja företag i #LowerAustria som påverkas av #Coronavirus-utbrottet

publicerade

on

Kommissionen har godkänt ett österrikiskt system på 120 miljoner euro för att stödja företag i Nedre Österrike som drabbats av koronavirusutbrottet. Systemet godkändes enligt Tillfälligt ramverk. Enligt ordningen kommer offentligt stöd att ges i form av direkta bidrag, garantier och förlagslån med subventionerade räntor. Åtgärden är öppen för företag i alla storlekar som är verksamma inom alla sektorer utom finans-, jordbruks-, fiskeri- och vattenbrukssektorerna.

Syftet med åtgärden är att underlätta förmånstagarnas tillgång till extern finansiering och att mildra de plötsliga brist på likviditet som de står inför till följd av koronavirusutbrottet. Kommissionen fann att systemet är i linje med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet i) med avseende på direkta bidrag kommer stödet inte att överstiga 800 000 euro per företag enligt det tillfälliga ramverket. och (ii) garantier och förlagslån enligt åtgärden uppfyller miniminivåerna för garantipremier och kreditriskmarginaler.

Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionerlig för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi och för att bekämpa hälsokrisen, i enlighet med artikel 107 bi EUF-fördraget och med villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta har kommissionen godkänt åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som kommissionen vidtagit för att ta itu med den ekonomiska inverkan av koronaviruspandemin finns här.

Den icke-konfidentiell version av beslutet kommer att finnas tillgänglig under ärendenummer SA.58360 i offentligt register över statligt stöd på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Fortsätt läsa

Österrike

Kommissionen godkänner ett österrikiskt system med 665 miljoner euro för att stödja ideella organisationer och deras relaterade enheter som drabbats av #Coronavirus-utbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett österrikiskt system med 665 miljoner euro för att stödja ideella organisationer och deras närstående enheter i samband med koronavirusutbrottet. Systemet godkändes under statligt stöd Tillfälligt ramverk. Stödet kommer att beviljas av en fond som inrättats av den österrikiska regeringen för detta specifika syfte och kommer att finnas tillgänglig för alla typer och storlekar av icke-statliga organisationer, med några undantag (t.ex. finanssektorn och politiska partier).

Offentliga evenemang är en viktig finansieringskälla för icke-statliga organisationer i Österrike. De nödvändiga nödåtgärder som införts för att begränsa spridningen av koronaviruset, inklusive förbudet mot offentliga evenemang, har påverkat de nationella tillsynsmyndigheternas tillgång till finansiering och hotat deras verksamhet. Enligt systemet kommer stödet att ske i form av direkta bidrag till ideella organisationer och deras närstående enheter i syfte att tillhandahålla det likviditetsstöd som är nödvändigt för att bevara deras verksamhet, som har skadats allvarligt av coronavirusutbrottet.

Kommissionen fann att det österrikiska systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På denna grund godkände kommissionen åtgärderna enligt EU: s regler för statligt stöd.

Verkställande direktör Margrethe Vestager, ansvarig för tävlingspolitiken, sa: ”I Österrike finns en lång tradition och ett brett utbud av ideella organisationer, från små frivilliga brandkårer till stora alpina föreningar, från musikorkestrar till österrikiska röda Korsa med över 1 miljon medlemmar. Totalt är nästan hälften av den österrikiska befolkningen medlem av minst en av dessa organisationer. Detta system kommer att stödja den ideella sektorn, som är avgörande för det österrikiska samfundet och kulturen. ”

Det fullständiga pressmeddelandet är tillgängligt nätet.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend